Gezond Recept

De 5 lekkerste ovenschotels met aubergine

2 juni 2024
De 5 lekkerste ovenschotels met aubergine
Coco en ik willen de komende tijd iedere maandag samen gaan koken voor ons gezin. Leuk om nieuwe gerechten te proberen en smaken te ontdekken. Zo ook bijvoorbeeld de aubergine, dat is die mooie paarse groente die er soms een beetje uitziet als een groot ei. Wist je dat je er hele lekkere dingen mee kunt maken in de oven? Hier zijn vijf makkelijke en lekkere ovenschotels met aubergine die je echt eens moet proberen!

1. Aubergine Parmigiana

Dit is een soort Italiaanse lasagne, maar dan zonder pasta. We bakken dunne plakjes aubergine, leggen die in laagjes met tomatensaus en kaas en dan hup, de oven in. Het wordt een heerlijke, romige schotel waar je niet genoeg van krijgt. Perfect voor een gezellig etentje met de familie.

2. Griekse Moussaka

Moussaka is een Griekse ovenschotel die een beetje lijkt op lasagne, maar dan met aardappelen en aubergine. Tussen de lagen zitten lekker gekruid gehakt en een romige saus. Deze schotel is lekker stevig en vult goed, ideaal voor als je echt honger hebt. Check hier een lekker moussaka recept op Boodschappen.nl.

3. Vegetarische Aubergine Lasagne

Deze lasagne is zonder vlees en zonder pasta, maar met dunne plakjes aubergine. Tussen de laagjes vind je ricotta (een soort zachte kaas), spinazie en tomatensaus. Het is een gezonde schotel die toch heel lekker is. Fijn voor een lichte maaltijd.

4. Aubergine en Zoete Aardappel Ovenschotel

In deze schotel gaan aubergine en zoete aardappel samen met kikkererwten en paprika. Alles krijgt een lekker smaakje van een beetje komijn. Het is een vrolijke, kleurrijke schotel die ook nog eens heel gezond is. En nog leuker, hij is helemaal zonder vlees of zuivel, dus echt voor iedereen!

5. Mediterrane Aubergine Ovenschotel

Deze schotel doet denken aan vakantie. We doen er naast aubergine ook courgette, tomaten, olijven en feta in. Met een paar lekkere kruiden zoals basilicum en oregano is het een feestje in je mond. Heerlijk voor een zomerse avond of bij de barbecue.

Conclusie

Aubergine is een geweldige groente voor ovenschotels. Of je nu gaat voor de Italiaanse Parmigiana, de stevige Griekse Moussaka, de gezonde vegetarische lasagne, de kleurrijke schotel met zoete aardappel, of de zomerse Mediterrane schotel, je zult er altijd van smullen. Probeer deze makkelijke en lekkere recepten uit en ontdek hoe fijn aubergine in de oven kan zijn!

Ik denk dat wij als eerste de moussaka gaan uitproberen, die lijkt mij heerlijk!

Wat is jouw favoriete gerecht met aubergine?

samen
Spread the love

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply