Kids

5x leuke ideeën voor buitenspelen in de achtertuin

16 mei 2024
5x leuke ideeën voor buitenspelen in de achtertuin
De lente en zomer zijn de ideale tijd van het jaar om lekker veel buiten te spelen. En je kind hoeft niet per se naar een speeltuin of speelveldje om een leuke tijd te hebben. Er zijn ook genoeg ideeën voor een middag vermaak in eigen achtertuin. Vandaag deel ik 5 leuke activiteiten om in de tuin te doen.  

Badminton

Om te badmintonnen heb je niet veel nodig: een badmintonset en een maatje natuurlijk. Je kunt met elkaar overspelen en tellen hoe vaak het lukt. Lukt het om het record steeds weer te verbreken?  Voor de competitieve kids kun je een badmintonnet in de tuin ophangen. Trek een waslijn van de ene naar de andere kant van het speelveld en hang bijvoorbeeld een handdoek of zeil op als net. Nu kunnen ze een échte wedstrijd spelen! Hoe tof is dat?!

Opblaasbaar zwembad met speeltjes

Voor een zomerse dag met hoge temperaturen is er niets fijner dan lekker afkoelen in het zwembad. Mijn kids zijn daar nog steeds dol op! Zit er bij jullie geen zwembad in de buurt of heb je even geen zin of tijd om de deur uit te gaan? Zet dan een privé opblaas zwembad voor je kids in de tuin.  Leg er wat waterspeeltjes bij. Dit staat garant voor uren speelplezier! Let er wel op dat je je kind goed in blijft smeren en laat hem of haar niet op het heetst van de dag in de volle zon in het bad zitten. Zet eventueel een parasol op om het zonlicht te weren.

recreatiepark de Leistert

Zandtafel of zandbak

Heerlijk kliederen met de handjes: dat kunnen kids in een zandbak of bij een zandtafel. Koop wat emmertjes in mooie vormen die ze kunnen vullen, zodat ze van het zand een prachtig bouwwerk kunnen maken. Meng wat water door het zand zodat het extra stevig is om mee te bouwen en heerlijk om lekker mee te kliederen.

Oud-Hollandse spelletjes

Je kent ze vast zelf nog van vroeger, de oud-Hollandse spelletjes. Hang een touw op met wat ontbijtkoek eraan en laat de kinderen koekhappen. Of zet een teiltje met water in de tuin en leg een snoepje of appel op de bodem. Wie lukt het het snelst om de lekkernij te pakken te krijgen? 

Hut bouwen

De meeste achtertuinen lenen zich heel goed voor het bouwen van een gave hut! Zeker een heel warme dag is ideaal om als heuse huttenbouwer aan de slag te gaan. Laat de kids er alvast in de ochtend mee beginnen als het nog niet zo heet is, zodat ze in de middag lekker in de schaduw van de hut kunnen spelen.  Help ze met het klaarleggen van wat materialen, zoals oude lakens, stoelen of andere handige spullen die je nog hebt liggen. Vermijd liever wel breekbare materialen of dingen die je mooi wilt houden, want het kan allemaal vies worden (denk aan grasvlekken of aarde op een kleed).

Een middag vol plezier

Spelen in de achtertuin staat garant voor een middag vol plezier! En door je kind lekker thuis te laten spelen, kan je zelf ook mee in de belevingswereld van je kleine. Misschien vindt je kind het ook wel leuk als je meedoet? Veel plezier!

Wat spelen jouw kids het liefst in de achtertuin?

samen
Spread the love

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply