Home Sweet Home

5 Musthaves voor in een stadstuin voor kids (8+)

24 april 2024
5 Musthaves voor in een stadstuin voor kids (8+)
Woon jij net als wij in de stad en heb je geen mega grote tuin voor de kids om in te spelen? Worden ze al wat ouder (8+) en wil je toch graag dat ze zich zoveel mogelijk buiten kunnen vermaken. Maar dan niet rondhangen in de buurt, maar gewoon fijn, in eigen tuin? Met deze 5 musthaves creëer je de perfecte tuin voor jouw kid(s)!

Trampoline

Elke tuin heeft een magisch element nodig, en wat is er beter dan een trampoline? Voor alle kids, dus ook vanaf 8 jaar, is springen op trampolines niet alleen leuk, maar het is ook een geweldige manier om even al die energie kwijt te raken en plezier te hebben met vrienden. Mijn meiden willen al jaren een trampoline, dus als ik die aanschaf weet ik zeker dat ze niet meer de tuin uit willen. Installeer er voor de zekerheid altijd even een veiligheidsnet en laat het springen maar beginnen!

Relaxte zithoek

Een perfecte tuin is niet compleet zonder een gezellige zithoek waar de kids lekker kunnen chillen en kletsen met vrienden. Zeker na een flinke springsessie op de tramoline, is dat wel even relaxt. Plaats een paar comfortabele stoelen of zitzakken rond een kleine tafel en voeg wat kleurrijke kussens toe voor een speelse uitstraling. Het is de ideale plek voor een verfrissend drankje na het spelen.

Het Wylde Pad

Klimmuur

Transformeer een saaie muur in een avontuurlijke klimmuur! Bevestig klimgrepen en -stenen op een gedeelte van de muur, en laat de kinderen hun innerlijke klauterkabouters maar ontdekken. Het is een geweldige manier om kracht, behendigheid en zelfvertrouwen op te bouwen, terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben en sportief bezig zijn. Ook heb je er niet heel veel ruimte voor nodig in je kleine stadstuin.

Moestuin

Breng een beetje groen in de tuin met een mini-moestuin! Moestuinen zijn helemaal hip, lekker en leerzaam. Laat de kids hun eigen groenten, fruit en kruiden kweken in kleine bakken of potten. Het is niet alleen educatief, maar het geeft ze ook een gevoel van trots en verantwoordelijkheid als ze hun eigen voedsel zien groeien. Bovendien kunnen ze genieten van het oogsten en proeven van hun eigen verse producten. Hoe cool is dat?!

Het Wylde Pad

Creatieve hoek

Laat de verbeelding van kinderen tot leven komen in een creatieve speelhoek! Installeer een krijtbord aan de muur waar ze hun artistieke talenten kunnen tonen of schooltje kunnen spelen, voeg een kleine tafel toe voor knutselprojecten en zet wat bakken met speelgoed en spelletjes neer. Het is de perfecte ruimte voor urenlang plezier en creativiteit.

Met deze 5 musthaves wordt jouw stadstuin omgetoverd tot de ultieme speelplek voor kinderen. Laat de avonturen maar beginnen!

samen
Spread the love

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply