Home Sweet Home

Zo plaats jij je tv in de woonkamer

9 april 2024
Zo plaats jij je tv in de woonkamer
Ga jij binnenkort een nieuwe tv kopen? Misschien is het dan ook een idee om de zithoek eens een beetje opnieuw in te richten. Als je kiest voor de beste tv 2024 wil je immers de ultieme kijkervaring. Met deze tips kun jij je tv perfect plaatsen in de woonkamer.

Hoe valt het licht?

Zeker als je een wat donkerdere film kijkt, kan lichtinval je tv-ervaring echt verpesten. Zooo irritant vind ik dat. Ik kijk het liefst tv met zo min mogelijk licht in de woonkamer. Daarom kun je je zithoek met de tv het best plaatsen op een plek in de woonkamer waar de zon eigenlijk nooit op schijnt. Is dat niet aanwezig bij jou in de woonkamer? Zorg dan voor goede zonwering op de ramen of goede gordijnen.

Afstand tot de zithoek

Afhankelijk van de grootte van het beeldscherm van je tv, heb je een zekere afstand tot de zithoek nodig. Dit kun je op de volgende manier bepalen: neem de grootte van je televisie in inches (bijvoorbeeld 50) en vermenigvuldig dit aantal inches met vijf. Zoveel centimeter moet je van de tv af zitten voor de beste kijkervaring (in het geval van 50 inch kom je dus uit op een afstand van 250 centimeter, ofwel, 2,5 meter).

Wel of niet zichtbaar

Sommige mensen vinden de tv maar een lelijk ding en willen liever niet dat je er de hele dag tegenaan kijkt, ook als je geen tv kijkt. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om je tv uit het zicht te plaatsen op het moment dat je geen tv kijkt. Met een zogenoemde tv-lift kun je je tv bijvoorbeeld omhoog laten bewegen wanneer je klaar bent met kijken. Je kunt er ook voor kiezen om je tv in een kast te plaatsen. Even geen zin meer om tv te kijken? Dan kun je gewoon de kastdeuren dicht doen.

Wel of geen eyecatcher

Misschien hoeft de tv niet per se uit  het zicht, maar vind je het wel zonde als hij al te veel in beeld is. In moderne huizen is de zithoek vaak toch gecentreerd rondom de tv en dat is soms een beetje zonde van de sfeer. Je kunt dit tackelen door pal naast de tv een echte eyecatcher te plaatsen. Denk hierbij aan een mooie grote kamerplant. Ook kun je ervoor kiezen om een mooi schilderij boven de tv te hangen. Bezoekers zullen bij binnenkomst dan eerst het schilderij zien, daarna zal hun oog pas vallen op de tv.

Hoe plaats jij jouw tv in jouw woonkamer?

samen
Spread the love

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply