gezin

Wat als je huisdier ziek wordt en hulp nodig heeft?

25 maart 2024
Wat als je huisdier ziek wordt en hulp nodig heeft?

Heb je een huisdier en geen groot budget, dan is het goed om te kijken wat je kunt doen wanneer je dier ineens ziek wordt en medische hulp nodig heeft. Je wilt je trouwe viervoeter namelijk geen medische zorg onthouden, maar als dit betekent dat je daardoor in de financiële problemen komt, is dat niet relaxt. Gelukkig zijn er mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je je dier de medische zorg kunt geven die het nodig heeft zonder dat je krom hoeft te liggen vanwege de factuur. Je kunt namelijk een verzekering voor je huisdier afsluiten. Vergelijk het met de zorgverzekering die je voor jezelf afgesloten hebt, maar dan voor je dier. Hoe je dit kunt regelen, dat lees je hier.

Een zorgverzekering voor je huisdier: een goed idee

Stel dat je een hond hebt. Voor veel mensen is een hond als een kind en je wilt daarom het beste voor je hond. Mocht hij een keer ziek worden, dan wil je natuurlijk dat een dierenarts je hond onderzoekt en eventueel behandeld. De kosten van zo’n traject kunnen echter snel oplopen. Vandaar dat je een hondenverzekering Univé kunt afsluiten. Met deze polis kun je de zorgkosten van je hond grotendeels laten betalen door je verzekeraar. Deze neemt namelijk 80 procent van de totale kosten van je over. Hieronder vallen de kosten van het consult, van de behandeling die waarschijnlijk zal volgen, maar ook de kosten die gemaakt moeten worden wanneer je hond helaas niet meer genezen is. Je ziet het, je moet nog altijd 20 procent van de totale factuur betalen, maar deze kosten zijn meestal goed te overzien.

Sluit voor ieder huisdier een aparte verzekering af

Wanneer je meerdere huisdieren hebt, moet je voor ieder dier een aparte verzekering afsluiten. Je kunt namelijk niet ook je kat laten behandelen op basis van de verzekering die je voor je hond afgesloten hebt. Je moet in dit geval dus ook een kattenverzekering afsluiten Univé. Hou er rekening mee dat wanneer je de verzekering afsluit, je een wachttijd hebt voor dat je naar de dierenarts mag gaan. Dit is zo ingesteld door je verzekeraar om te voorkomen dat mensen pas een verzekering nemen op het moment dat hun dier ziek wordt. Dit zou niet eerlijk zijn omdat je verzekeraar dan onnodig veel kosten moet maken. Neem daarom geen risico’s en sluit de verzekering voor je huisdieren vandaag nog af. Hiermee voorkom je dat je je dier niet de zorg kunt geven die het nodig heeft wanneer het een keer ziek wordt. 

Besparen op je polis? Sluit dan alles bij dezelfde partij af

Als je niet veel geld te besteden hebt, is het verstandig dat je slimme financiële keuzes maakt. Daarom is het voordelig om al je verzekeringen bij een en dezelfde partij af te sluiten. Dit levert je doorgaans namelijk een mooie korting op. Heb je dus al een zorgverzekering bij bijvoorbeeld Univé afgesloten, neem hier dan ook een polis voor je huisdieren. Je kunt even naar de site van je verzekeraar gaan om te kijken wat je nodig hebt. Bekijk voor de verzekering voor je huisdier, de aanvullende opties ook even goed. Hoe beter het je lukt om de verzekering af te stemmen op de behoeften van je dier, hoe meer voordeel je uit je polis zult halen. Bekijk de opties even en sluit je polis dan vandaag nog af. Je zult zien dat het met een paar simpele klikken op je muis allemaal zo geregeld is. 

Heb jij jouw huisdier(en) verzekerd?

samen
Spread the love

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply