low-budget

5 x Zo bespaar je eenvoudig op jouw jaarlijkse kosten

10 januari 2024
5 x Zo bespaar je eenvoudig op jouw jaarlijkse kosten
Bizar hoeveel je tegenwoordig betaald voor bijna alles. Alsof alles onbetaalbaar is geworden in een paar jaar tijd. Toch kun je eenvoudig besparen op jouw jaarlijkse kosten. Door eens goed te kijken waar je op kunt besparen, kun je stiekem ieder jaar best wat geld overhouden. Met deze 5 tips bespaar je eenvoudig op jouw jaarlijkse kosten.

Sim Only

Heb je echt die IPhone # 84 nodig omdat hij nieuw is uitgebracht? Of is je “oude” mobiele telefoon eerlijk gezegd nog meer dan prima? Waarom willen we perse telkens een nieuwe telefoon, terwijl je huidige telefoon prima functioneert? Door een goedkoop Sim only abonnement af te sluiten, wat past bij jouw belgedrag, kun je jaarlijks ontzettend veel geld besparen. Want heb je dat nieuwe toestel écht nodig, of is het meer omdat je het leuk vindt? Eerlijk? Volgens mij kun je op dit punt jaarlijks al enorm veel geld besparen.

Sparen met rente

Vroeger kreeg je maandelijks nog een leuke rente op je spaarrekening gestort. Dat is in de afgelopen jaren helaas drastisch afgenomen. Tegenwoordig moet je blij zijn als je überhaupt rente krijgt over je spaarrekening. Daarom sparen wij sinds vorig jaar via Bunq. Daar krijgen we niet maandelijks, maar zelfs wekelijks rente over ons spaargeld. En wat nog leuker is, onze kinderen sparen er ook. Ze hebben ieder een eigen rekening, waarop ze wekelijks zien hoeveel rente ze hebben ontvangen. Zo leren ze hoe simpel en leuk sparen is én ontvangen ze iedere week rente over hun spaargeld.

Zorgverzekering jaarlijks betalen

Nog een manier om eenvoudig jaarlijks geld te besparen is door je zorgverzekeringen in één keer te betalen in plaats van maandelijks. Wij hebben eind december 2023 onze hele zorgverzekering betaald voor het hele jaar 2024. Op deze manier besparen we een paar honderd euro én hebben we de iedere maand iets meer financiële ruimte. Waar je hierbij natuurlijk wel rekening mee moet houden, is het feit dat er in één keer een flink bedrag wordt afgeschreven. Iets wat je wel moet sparen en op je rekening moet laten staan.

Domotica (huisautomatisering)

Door gebruik te maken van een domotica systeem, beter bekend als huisautomatisering, kun je ook in huis eenvoudig besparen op jaarlijkse uitgaven. Want als je een dynamisch stroomcontract hebt, kun je in je app te kijken hoe laat de stroom het goedkoopste is, en dus je vaatwasser en wasmachine (automatisch) programmeren dat ze bij de laagste dagtarief ingeschakeld worden. Door bewust te kijken wanneer stroom het goedkoopst is en deze momenten goed te benutten kun je jaarlijks ontzettend veel geld besparen.

Blijven vergelijken

Jaarlijks geld besparen kan op vele manieren. Belangrijk is dat je steeds blijft vergelijken. Of het nu gaat over de reclamefolders van je lokale supermarkt of over de nieuwe zorgverzekering. Met goede acties, kortingen en aanbiedingen kun je ieder jaar opnieuw weer extra besparen. Zo lang je blijft vergelijken, want als je goed zoekt, is er bijna altijd korting te verdienen.

Nog veel meer bespaartips

Uiteraard zijn er nog veel meer manieren om jaarlijks geld te besparen. Hier nog een aantal tips:

  • Stoppen met roken – wow, dat scheelt een hoop!
  • Gebruik je airco als verwarming – laat je verwarming uit en zet je airco aan
  • Check je abonnementen – TV, internet, streamingdiensten – kan dit niet minder en goedkoper?
  • Koop aanbiedingen – maar wel alleen als ze écht in de aanbieding zijn
  • Koop tweedehands in plaats van nieuw – dit is op zoooveel manieren duurzaam én bespaart je jaarlijks veel geld

Ieder beetje helpt

En zo zijn er nog veel meer manieren om te besparen op jouw jaarlijkse kosten. Stiekem best veel mogelijkheden. En zeg nou zelf, alle beetjes helpen, toch?

Hoe bespaar jij op jouw jaarlijkse kosten?

samen

Spread the love

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply