Fashion kinderkleding

5 winterproof musthaves voor jouw kinderkledingkast

27 november 2023
Brrrr, wat is het koud zeg. Jep, de winter staat voor de deur en de temperaturen dalen deze week tot onder het vriespunt. Tijd om onze garderobe winterproof te maken. Het is tijd om die kinderkledingkast winterklaar te maken met een vleugje duurzaamheid, warmte en het liefst ook nog een beetje low-budget. Het is niet alleen een feest om deze musthaves toe te voegen, maar ook een toffe manier om jouw kids warm te houden.

1. Laagjes, laagjes, laagjes!

Winter betekent laagjes, en wat is er leuker dan die schattige shirts, truien en vesten te combineren? Ga voor duurzame stoffen zoals biologisch katoen of gerecyclede materialen. Deze zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook heerlijk zacht voor de gevoelige huid van kinderen. Plus, ze zijn vaak betaalbaarder dan je zou denken!

2. Warme voetjes

Niets houdt je kleintje zo knus als warme voetjes. Kies voor duurzame warme wollen sokken of slofjes gemaakt van gerecyclede materialen. Deze houden de teentjes lekker warm zonder een gat in je portemonnee te slaan. Bovendien gaan ze vaak langer mee dan goedkope alternatieven en kun je ze door meerdere kids laten dragen.

3. Cozy jassen en jacks

Een goede winterjas is essentieel! Gelukkig zijn er tegenwoordig zoveel geweldige opties die duurzaam én betaalbaar zijn. Denk aan jassen gemaakt van gerecyclede materialen of met een voering van zachte, warme fleece. En vergeet niet: een leuke kleur of print maakt de winter meteen een stuk vrolijker! Deze winter zijn er veel mooie jassen in toffe hersftkleuren als oker, aubergine en roest. Allemaal supertof én hip.

4. Duurzame accessoires

Accessoires zijn de kers op de taart! Ga voor warme mutsen, sjaals en wanten gemaakt van biologisch katoen, wol of gerecyclede materialen. Deze zijn niet alleen functioneel, maar voegen ook een mooie finishing touch toe aan elke winteroutfit. Het maakt je outfit nóg mooier en niemand wordt blij van koude handen of een bevroren hoofd, toch?

5. Tweedehands schatten

De beste tip voor een budgetvriendelijke en duurzame garderobe? Tweedehands winkelen! Verken de leukste lokale tweedehands winkels voor hippe kinderkleding. Je zult verrast worden door de schatten en parels, die je kunt vinden voor een fractie de leukste prijsjes. Het is een makkelijke manier om bij te dragen aan hergebruik en minder verspilling én je hebt een uniek kledingstuk voor jouw kind.

Denk er ook meteen aan om jouw kleding uit te zoeken die niet meer past. Deze kun je namelijk inbrengen bij de leukste kinderwinkels én daarmee weer geld verdienen om te besteden aan die nieuwe Koko Noko jeans of Cars jas!

Het winterproof maken van de kinderkledingkast hoeft helemaal niet duur of belastend voor het milieu te zijn. Met een beetje creativiteit, een focus op duurzame materialen en een neus voor koopjes, kun je jouw kleintjes warm, modieus én eco-vriendelijk kleden. Laat die sneeuw maar komen, ze zijn er helemaal klaar voor!

Is jouw kinderkledingkast al winterproof?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply