Kerst Kids

4x leuke activiteiten die je met de kinderen rondom kerst kunt doen

22 november 2023
4x leuke activiteiten die je met de kinderen rondom kerst kunt doen
Kerst staat in het teken van gezelligheid, eten en tijd doorbrengen met elkaar. De kerstdagen zijn een en al gezelligheid. Hebben jouw kinderen net zo veel zin in kerst als jij? Dan is het leuk om een aantal activiteiten te verzinnen die te maken hebben met kerst. Zo bereiden jullie je voor op deze feestelijke periode, maar kunnen jullie ook alvast in de stemming komen voor deze dagen. Ik heb daarom hieronder vier leuke activiteiten voor je opgesomd die jullie kunnen ondernemen rondom de kerstperiode.

1. Haal knutselspullen met een kerstthema in huis

Om de creativiteit van de kinderen naar boven te halen, is het leuk om samen te gaan knutselen. En om in de kerstsferen te blijven, is het een goed idee om knutselspullen in huis te halen met een kerstthema. Zo kun je bijvoorbeeld zelf leuke hangers knutselen voor in de kerstboom, of kun je tekeningen maken die te maken hebben met kerst. Kijk voor inspiratie eens tussen deze kerst knutselspullen, zodat je meteen aan de slag kunt gaan.

2. Samen de kerstboom optuigen

De kerstboom optuigen is dé ideale manier om het kerstgevoel op te wekken. De kerstboom optuigen is daarom ook een leuke activiteit die je samen met jouw kids kunt ondernemen. Ga naar het tuincentrum op zoek naar een mooie kerstboom, haal de kerstspullen tevoorschijn en maak de kerstboom zo mooi als jullie willen. Zo kunnen jullie de zelfgemaakte creaties een plekje in de boom geven, evenals de glinsterende kerstballen en de vele lichtslingers. 

3. Samen het kerstdiner voorbereiden

Als jouw kinderen ouder zijn, is het ook leuk om samen het kerstdiner voor te bereiden. Zo kunnen jullie allereerst nadenken over wie jullie gaan uitnodigen en wat voor diner jullie gaan maken. Vervolgens kunnen jullie samen de boodschappen doen en natuurlijk het kerstdiner maken. Zo kan de een bijvoorbeeld de bladerdeeg rollen, terwijl de andere de finishing touch uitvoert. Kleed de woning gezellig aan, dek de tafel en zorg ervoor dat jullie samen een onvergetelijke avond creëren. 

4. Een kerstfilm op de bank kijken

Niets is leuker dan na het diner lekker op de bank te ploffen, om samen met de kinderen een kerstfilm te gaan kijken. Zet jullie favoriete kerstfilm op die jullie ieder jaar kijken en geniet van de memorabele momenten in de film. Bovendien is het ook leuk om tijdens de film lekkere snacks op tafel te zetten met bijvoorbeeld een kop warme chocolademelk. De ultieme kerstavond waar jouw kinderen, en natuurlijk ook jijzelf, gegarandeerd van gaan genieten.

Ben jij ook zo dol op kerstactiviteiten?

Spread the love

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply