Home Sweet Home makeover Persoonlijk

Van Knuffels naar Coole Vibes: 5 Tips om een kinderkamer om te toveren tot een tienerparadijs

15 augustus 2023
Van Knuffels naar Coole Vibes: 5 Tips om een kinderkamer om te toveren tot een tienerparadijs
Heb jij ook een (bijna) tiener in huis? De tijd is aangebroken waarop je kleine hummeltje zich transformeert in een coole tiener met een eigen willetje en stijl. Je hebt de Paw Patrol- en unicornfase overleefd, en het is nu tijd om de kinderkamer om te toveren tot een plek waar je tiener zich helemaal thuis voelt. Geen zorgen, I’ve got your back, (en die stapels knuffels) met deze vijf toptips!

 1. Bye Bye Prinsessen Behang, Hello Hip Design

Laten we eerlijk zijn, dat schattige prinsessenbehang heeft zijn tijd nu wel gehad. Het is tijd voor iets dat beter past bij de groeiende persoonlijkheid van je tiener. Laat ze hun eigen stijl ontdekken en kies samen een hip behang dat wat zij helemaal te gek vinden. Of het nu gaat om graffiti-achtige prints, geometrische vormen of zelfs een wereldkaart voor de avontuurlijke ziel, laat die muren praten en maak er iets moois van.

2. Gordijnen kinderkamer: Meer dan Zomaar Stof

Ah, gordijnen – die magische stukjes stof die niet alleen het zonlicht buiten houden, maar ook een statement kunnen maken. Ga verder dan de kinderachtige prints en kies voor gordijnen die echt een wow-factor hebben. Donkere tinten kunnen een gevoel van gezelligheid en privacy creëren, terwijl lichtere stoffen de ruimte kunnen opfleuren. Denk aan verduisterende gordijnen voor die weekenduitslapers of doorschijnende gordijnen om die zonsondergangen te omarmen. En vergeet de trekstang niet, zodat je tiener die vroege ochtenden kan negeren met een vleugje drama. Haha.

 3. Tijdloze Meubels

Bij het upgraden van de kinderkamer naar een tienerkamer is het tijd om die gammele te kleine kindermeubels vaarwel te zeggen. Investeer in meubelstukken die met de tijd kunnen meegaan. Een stevig bureau voor die eindeloze studie- (en TikTok-) sessies, een comfortabel bed dat ook dienst doet als chillplek, en opbergoplossingen die hopelijk een einde maken aan de ‘ik-kan-mijn-huiswerk-niet-vinden’ saga. Ga samen naar de kringloop en shop daar low-budget de uniekste pareltjes om de slaapkamer mee te vullen én je budget te besparen.

4.  Personaliseren

Hier is waar de echte magie gebeurt. Moedig je tiener aan om de ruimte echt de “hunzelf” te maken. Een plek waar ze zich 200% thuis voelen. Denk aan een prikbord voor die concertkaartjes en polaroids met vriendinnen, of drijvende planken voor die boekencollectie waar ze nooit over uitgepraat raken. Laat die innerlijke Picasso los met kunstwerken aan de muur, en overweeg zelfs een krijtborddeur voor die creatieve uitspattingen (en misschien een paar wiskundige formules, als we geluk hebben).

 5. Lighting Like a Boss

Laat de verlichting niet over aan dat ene saaie plafondlicht dat al jaren meegaat. Introduceer sfeerverlichting in de vorm van een goede bureaulamp, sprookjesachtige lichtslingers of zelfs een statement hanglamp. Want laten we eerlijk zijn, een tiener heeft verlichting nodig die hun selfies waardig is.

En daar heb je het, lieve (bijna) tienerouders – vijf tips om die kinderkamer om te toveren tot een tienerparadijs waar je kind zich kan uitleven, relaxen en helemaal zichzelf kan zijn. Dus, trek die kluskleren aan en ga aan de slag. Binnenkort sta je versteld van de “OMG, je kamer is zo cool!”-kreten die je te wachten staan. Happy make over!

Heb jij veel veranderd aan de tienerkamer? Of hangt het babybehang nog op de muren?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply