hotspot Persoonlijk Uittip

Terug in de tijd in het preHistorisch Dorp (review + uittip)

9 augustus 2023
Terug in de tijd in het Prehistorisch Dorp (review + uittip)
Van 3 juli t/m 3 september kun je bij het preHistorisch Dorp in Eindhoven een historisch en avontuurlijk dagje uit vieren, met je hele gezin. Samen met ons gezin beleefden wij ons eerste bezoek en wat hebben we genoten! We leerden hoe we zelf brood maken en bakken op het kampvuur, gingen boogschieten, zwaardvechten en verkleden. Ondanks dat we terug in de tijd gingen, vloog de dag voorbij!

Kinderfeestje

De laatste keer dat ik in het preHistorisch Dorp was, is zo’n 32 jaar geleden. Tijdens het kinderfeestje van mijn zusje destijds. Ik kan het mij zelfs nog herinneren. Ook Lola mocht een paar jaar geleden tijdens een kinderfeestje van een van haar vriendjes mee naar het preHistorisch Dorp. Ze wist er nog veel over te vertellen, over hoe gaaf het was. Je kinderfeestje vieren in de prehistorie is natuurlijk ook wel heel bijzonder.

Een warm welkom

Vandaag mogen we, op uitnodiging ,een bezoekje brengen als gezin. Supertof, want het stond al jaren op ons verlanglijstje om naartoe te gaan in eigen stad. Bij binnenkomst van het museum worden we met een warm welkom ontvangen door de enthousiaste medewerkers. Uitgebreid krijgen we te horen wat we allemaal kunnen doen vandaag en wat we vooral niet mogen missen. De kinderen krijgen een doe-boekje en ik een plattegrond van het openlucht museum mee. Dan zijn we er helemaal klaar voor…Let’s go back in time!

Zoveel te doen

Ondanks dat het openlucht museum kleinschalig en knus aanvoelt, is er ontzettend veel te doen. Er zijn veel dieren, zoals varkentjes, schapen, kippen en een poes. Overal staan huisjes uit de prehistorie of middeleeuwen, houten hutjes, moestuintjes en olifantenpaadjes.

Graan malen en brood bakken

Onze eerste echte activiteit is zelf graan malen en brood bakken. De twee zusjes, die op de boerderij “wonen”, vertellen ons precies wat wij moeten doen om zelf brood te kunnen maken. Ook vertellen ze veel over de tijd waarin ze leven. Lola en Coco malen zelf het graan, waarna het gekeurd moet worden door de zusjes. Gelukkig, we hebben het goed gedaan en mogen nu echt brood bakken op het kampvuur. Hmmmm!

Verkleden als vroeger

In een van de huizen kon je jezelf verkleden in de kleding van vroeger. Dat wilden de dames natuurlijk wel. Even poseren en een heus zwaardgevecht later, waren ze toch ook wel blij met de mode van tegenwoordig. Al staat deze look best cool, toch?

Zoveel te ontdekken en doen

Overal om ons heen is er wel iets te ontdekken of doen. Er is een rondleiding met gids (voor volwassenen), een poppenkast, we maken muziek, schrijven met een echte veer en verstoppen ons op een middeleeuws toilet.

De Smederij

Op het marktplein nemen we een kijkje bij de smid, die hard aan het werk is en Coco zelf nog wat creatiefs maakt met ijzerdraad. Het is een mooi plaatje zo, met de schandpaal en de vele tafels op het terras van Herberg Den Bonten Os. Samen eten we er een heerlijke lunch van tosti, poffertjes, hamburgers en een lekker ijsje na. Hmmm!

Wat vinden wij van het PreHistorisch Dorp?

Wij hebben een superleuke dag gehad in het preHistorisch Dorp. Er was ontzettend veel te doen, dat we niet kunnen kiezen wat het leukst was. De hele dag waren we écht in de prehistorie en vergaten we even dat we in 2023 waren. Het openlucht museum ziet er supermooi uit, het hele dorp in bloei. De sfeer was relaxt en het voelde echt als een hele bijzondere belevenis. Eigenlijk wilden we nog wel een dagje blijven, want er was nog genoeg te ontdekken. Wij vinden een bezoek aan het preHistorisch Dorp een originele en superleuke uittip voor tijdens de zomervakantie met het hele gezin.

Zomervakantie in het preHistorisch Dorp

Datum: 3 juli t/m 3 september

Tijd: 10:00 – 17:00 uur

Prijs: € 11,50. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders. Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

Kaartverkoop: online en aan de kassa.

Algemene info

Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 10:00 – 17:00 uur open. Ook op maandagen open tijdens schoolvakanties regio zuid.

Adres: preHistorisch Dorp, Boutenslaan 161 B, 5644 TV Eindhoven (gratis parkeren)

Contact: 040 – 252 22 81 – info@prehistorischdorp.nlPrehistorischdorp.nl

Ben jij weleens bij het preHistorisch Dorp geweest?

Terug in de tijd in het preHistorisch Dorp (review + uittip)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply