ondernemen Persoonlijk

5 Voordelen van het inhuren van een boekhouder

12 juli 2023
5 Voordelen van het inhuren van een boekhouder
Nu ik mijn eigen winkel heb, leer ik ontzettend veel nieuwe dingen. Ik heb geen opleiding gevolgd om ondernemer te worden, geen cursussen gevolgd of trainingen gehad. Toch ben ik in het diepe gesprongen en heb ik het ondernemerschap met beide handen, vol vertrouwen, omarmd. En ja, niet van alle onderdelen heb ik kaas gegeten. Daarom zijn er ook een aantal zaken die ik uitbesteed. Zoals de boekhouding, want dat is niet echt my cup of tea. Ik heb zo mijn eigen specialiteiten en daar is boekhouden er geen van.

Voordelen van het huren van een boekhouder

Als beginnende vrouwelijke ondernemer heb je waarschijnlijk veel aan je hoofd. Van het ontwikkelen van je product of dienst tot het opbouwen van een klantenbestand, er zijn talloze onderdelen van het ondernemerschap om te beheren. Een van de belangrijkste gebieden die vaak wordt verwaarloosd of onderschat, is het boekhouden. Het goed bijhouden van je financiën is van cruciaal belang voor het succes van je bedrijf. Wat zijn de voordelen van het inhuren van een boekhouder en waarom is dit een slimme voor beginnende ondernemers.

1. Tijd besparen

Als beginnende ondernemer ben je waarschijnlijk druk bezig met het opbouwen van je bedrijf. Het bijhouden van je financiën kan een tijdrovende taak zijn die veel aandacht en nauwkeurigheid vereist. Trust me, I know! Door een boekhouder in te huren, kun je deze verantwoordelijkheid uitbesteden en je concentreren op de belangrijke activiteiten van je bedrijf. Een professionele boekhouder kan je helpen bij het opzetten van een georganiseerd boekhoudsysteem, het bijhouden van inkomsten en uitgaven, en het indienen van belastingaangiften. Dit geeft je meer tijd en rust om je te richten op het laten groeien van je onderneming.

Coco Loco

2. Super secuur

Boekhouden is meer dan alleen het bijhouden van bonnetjes en facturen. Het vereist een diepgaande kennis van financiële regels, belastingwetten en boekhoudprincipes. Ik krijg al buikpijn als ik er aan denk. Een boekhouder heeft de kennis en ervaring om je te helpen bij het opzetten van een waterdicht boekhoudsysteem dat voldoet aan de wettelijke vereisten. Ze kunnen je adviseren over de juiste manier om inkomsten en uitgaven te registreren, belastingaftrekken te maximaliseren en mogelijke financiële valkuilen te vermijden. Door een professional in te schakelen, verklein je de kans op fouten en mogelijke boetes van de belastingdienst.

3. Financieel inzicht & advies

Een goede boekhouder is niet alleen iemand die cijfers invoert, maar ook een waardevolle adviseur voor je bedrijf. Ze kunnen je helpen bij het uitleg geven van financiële gegevens en het bieden van inzicht in de financiële gezondheid van je bedrijf. Door regelmatig financiële rapporten te ontvangen, kun je de prestaties van je bedrijf evalueren en slimme beslissingen nemen. Een boekhouder kan je ook helpen bij het opstellen van budgetten en het plannen van financiële doelen, waardoor je bedrijf op de lange termijn kan groeien.

4. Fiscale optimalisatie

Belastingwetten kunnen ingewikkeld en veranderlijk zijn, vooral voor ondernemers. Een boekhouder kan je helpen bij het navigeren door het fiscale landschap en ervoor zorgen dat je alle mogelijke belastingvoordelen benut. Ze kunnen je adviseren over welke kosten aftrekbaar zijn, welke regelingen van toepassing zijn op jouw bedrijf en hoe je kunt voldoen aan de belastingverplichtingen. Door gebruik te maken van de expertise van een boekhouder, kun je mogelijk geld besparen op je belastingaangiften en je financiën optimaliseren.

5. Gedeeltelijk zelf boekhouden

Je kunt er voor kiezen om de complete boekhouding over te laten aan je boekhouder. Daarnaast kun je ook een gedeelte zelf doen, waardoor je én zelf leert boekhouder én kosten kunt besparen omdat je bijvoorbeeld zelf de bonnen invoert. Via deze webshop zie je precies welk boekhoudpakket er het beste bij jouw onderneming past en waar jij voor kunt kiezen.

Wij doen voor onze winkel zelf een gedeelte van de boekhouding én hebben een boekhouder die ons helpt met de ingewikkelde zaken en de aangifte. Ik ben superblij mee met deze keuze en denk dat we hier voorlopig fijn mee door gaan. Zo kan ik mij focussen op mijn winkel en heb ik geen stress of zorgen over de boekhouding. Daar heb ik het al druk genoeg mee!

Doe jij zelf jouw boekhouding of heb je een boekhouder?

Spread the love

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply