mindset Zomer

Maak jij échte selfies deze zomer?

11 juli 2023
Maak jij échte selfies deze zomer?
Is bij jullie de zomervakantie al begonnen, of moeten jouw kids nog een paar dagen naar school? Hier zitten ze nog t/m donderdag op school en dan zijn ze weer 6,5 week vrij! Oh, wat kijken de dames er hier naar uit! Een zomer vol met mooie avonturen, op kamp, vakantie, zwemmen, picknicken en vooral samen heel veel herinneringen sparen. Herinneringen die we natuurlijk ook deze zomer zoveel mogelijk vast gaan leggen. Ik moet mijn selfieskills nog maar even oefenen deze week, zodat ik deze vakantie zelf ook eens wat vaker op de foto sta. Dat is wel zo leuk voor later, toch?

Vaker zelf op de foto

Ik heb mijzelf voorgenomen om deze vakantie 100% te gaan genieten en mij vooral niet te verstoppen of schamen voor mijn uiterlijk. Helaas zitten er nog steeds teveel coronakilo’s aan, maar ik ga daar mijn vakantie niet door laten beïnvloeden. Ik ga dus ook gewoon lekker veel mee op de foto. Hebben we eindelijk na de zomervakantie ook eens foto’s waar mama ook op staat. ik denk dat ik mijn selfieskills maar eens moet verbeteren, want uit het onderzoek van ExpressVPN blijkt dat selfies namelijk nog lang niet tot het verleden behoren.

Who cares dat je een onderkin hebt?

Herken jij dat ook? Dat je zelf meestal niet op de foto gaat tijdens een uitstapje, of op vakantie? Dat jij de foto’s maakt en er zo dus sowieso minder vaak op staat? Superzonde eigenlijk, maar heel herkenbaar. Natuurlijk maken we het liefst allemaal foto’s van onze kids. Maar hoe jammer is het, dat het aan het eind van je vakantie lijkt alsof je helemaal niet mee op vakantie was, wanneer je door je vakantiefoto’s heen scrolt? Who cares dat je een onderkin hebt? Of dat je buik niet meer zo is zoals hij was voordat je mama bent geworden? De enige die daar écht op let, ben je waarschijnlijk zelf.

Filter hier, filter daar

Wat misschien minstens net zo zonde is, zijn alle filters die de meeste van ons gebruiken op hun foto’s. Wist je dat maar liefst 90% van de vrouwen beweerd filters te gebruiken om zichzelf “mooier” te doen lijken? Soms zie ik mensen ‘in real life’, die ik bijna niet herken, omdat ik ze alleen ken via hun “gefilterde” versie. Dat is best sneu. Dat je zo onzeker over jezelf bent, dat je alleen met een filter je foto’s durft te plaatsen.

The real me

Gelukkig is het tegenwoordig juist weer populair om je echte ik te laten zien op je selfies. Jezelf kwetsbaar op te stellen en te laten zien wie je echt bent. Ik ben erg blij met deze nieuwe ontwikkelingen. Lekker selfies maken waar je juist écht en kwetsbaar op staat. Waarin iedereen zich in herkend en waardoor we ons allemaal goed voelen omdat we zelf ook zo zijn. Ik denk dat je daardoor uiteindelijk én een mooiere foto én meer positiviteit zal ontvangen, dan wanneer je een selfie met een dikke filter eroverheen deelt. Ik kan niet wachten om selfies te gaan maken deze zomer, let’s do this!

Ga jij deze zomer selfies plaatsen? Met of zonder filters?

Spread the love

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply