DIY

Maak zelf je kinderkleding

12 juni 2023
Maak zelf je kinderkleding
In mijn kinderkledingwinkel Coco Loco ben ik dagelijks bezig met (tweedehands) kinderkleding. Ik maak ouders bewust van hoe je duurzaam kunt omgaan het het kopen van kinderkleding. Door bewust te kiezen voor het kopen van tweedehands kinderkleding én door jouw kleding in te brengen om een tweede kans te geven. Ook zie ik steeds meer zelfgemaakte kinderkleding, die wordt ingebracht door creatieve mama’s. Ik vind dat toch zo knap dat ze dat kunnen, zelf je kinderkleding maken!

DIY

Toen Lola nog een baby was, kreeg ik van mijn schoonmoeder een naaimachine. Zij is coupeuse en weet daarom alles over kleding maken. Ik kreeg een minicursus naaien en werd meteen super enthousiast. Ik kocht zelfs mooie linnen stof bij de Lappenkraam om zelf aan de slag te gaan. Zelf kleertjes maken voor mijn baby, dat leek mij zo tof! Achteraf gezien heb ik er nooit genoeg energie en tijd in gestopt en bleef het bij een broekje. Toch blijft het altijd kriebelen en bewonder ik alle mama’s en oma’s die wél zelf kinderkleding maken.

Uniek en anders

Zo neem ik regelmatig handgemaakte kleding in van moeders, bij Coco Loco. Van handgehaakte babyslofjes, tot gebreiden vestjes. Van haarbandjes tot broekjes in vrolijke printjes. Ik hou er van. Vooral omdat je ziet dat er zoveel liefde in is gestoken én omdat het uniek is. Net weer even anders dan alle andere kinderkleding. Ik merk dat handgemaakte kleding steeds beter verkoopt in mijn winkel, dus ik ben niet de enige die er blij van word.

Naaicursus

Wil je nou zelf ook kinderkleding willen maken en in tegenstelling tot mij, wel jouw energie en tijd in stoppen? Volg dan een naaicursus. Op die manier leer je goed hoe je naaimachine werkt en alle tips en trucs die je nodig hebt om echt zelf kinderkleding te kunnen naaien. Investeer in een goede naaimachine en leer hoe je patronen kunt gebruiken.

Verkopen

Wil je nadat jouw kind jouw handgemaakte creaties heeft kunnen dragen ook nog wat geld (terug) verdienen met jouw eigen kinderkleding? Verkoop deze dan, bijvoorbeeld bij Coco Loco. Zo kan er straks, naast jouw kind, nóg een kindje stralen in jouw zelfgemaakte kinderkleding. Hoe gaaf is dat!?

Heb jij weleens zelf (kinder)kleding gemaakt?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like