Home Persoonlijk

Hoe toekomstbestendig is mijn huis?

22 mei 2023
Hoe toekomstbestendig is mijn huis?
Woon jij in een woning die toekomstbestendig is? Heb je daar al eens over nagedacht of ben je er totaal nog niet mee bezig. Wanneer je de intentie hebt om lang te blijven wonen in het huis wat je koopt, dan is dit natuurlijk slim om eens bij stil te staan. Kun je er zowel nu als in de latere toekomst prettig in (blijven) wonen? Bedenk voor jezelf dan eens; hoe toekomstbestendig is mijn huis?

Een nieuw huis kopen?

In de afgelopen jaren hebben we meerdere keren de twijfel gehad om misschien te verhuizen. Veel van de vriendjes en vriendinnetjes van dochterlief gingen allemaal verhuizen. De meeste de stad uit, en haar life-long bff immigreerde zelfs naar Spanje. In combinatie met alle corona lockdowns, kregen wij ook steeds meer kriebels om te verhuizen. Toen kwam mijn winkel op mijn pad, waardoor alles weer veranderde. Kopen we ergens een groot huis met daarnaast genoeg ruimte voor een winkel, of blijven we juist in de buurt van de winkel wonen. Zoveel twijfels. Uiteindelijk besloten we om voorlopig gewoon te blijven waar we zitten.

Recreatiepark de Leistert

Energielabel

Energie besparen is ook iets waar je nu al mee wilt beginnen om jouw woning toekomstbestendig te maken. Door een beter energielabel, bespaar je per direct op extra onnodige kosten aan energie. Wist je trouwens ook dat vanaf 2015 alle woningen in Nederland een voorlopig energielabel hebben gekregen? Dit label is toegekend op basis van het bouwjaar van de woning en kan inmiddels alweer veranderd zijn. Je kunt daarom ook zelf je energielabel berekenen bij Stekcheck. Door de check te doen, zie je wat jouw huidige energielabel is. Zo kun je meteen zien hoe je het energielabel van jouw woning kunt verbeteren.

Keuzes maken voor de toekomst

Wanneer je een huis koopt of gaat verbouwen, kun je nu al toekomstbestendige keuzes maken. Ga je voor een bad in de badkamer, of toch liever een inloopdouche, waar je later ook zelfstandig gebruik van kunt maken? Wil je een mega groot huis, of weet je dat je daar helemaal niet op zit te wachten, zodra je kids de deur uit zijn? Woon je er nu goed, maar kun je er ook nog fijn wonen wanneer je wat ouder bent? Nu alvast een beetje kijken naar wat er in de toekomst mogelijk is, dat is helemaal zo gek nog niet.

Is jouw huis toekomstbestendig?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like