gezin vakantie

Gaan we op vakantie deze zomer?

20 mei 2023
Gaan we op vakantie deze zomer?
Het is lente en over zo’n 8 weken, staat de zomervakantie weer voor de deur. Dochterlief vraagt af en toe, ‘Gaan we op vakantie deze zomer?’ Ondanks dat het bijna zomer is, hebben we nog steeds geen vakantie geboekt. Ik heb stiekem wel al een beetje rondgezocht, maar holy macaroni, wat een prijzen. Blijven we dit jaar thuis of gaan we op vakantie deze zomer?

Vakantiepark

Wanneer ik de kids laat kiezen waar ze het allerliefst naartoe willen op vakantie, dan roepen ze beiden volmondig; ‘naar een vakantiepark!’ In de afgelopen jaren zijn we bijna altijd naar een vakantiepark op vakantie gegaan. En ook nu willen de meiden het liefst naar een vakantiepark met een zwembad, animatieteam en speeltuinen. Ik begrijp het wel, dat is natuurlijk ook superleuk. Zeker nu de meiden wat ouder worden, kunnen ze samen al zelfstandig naar bepaalde activiteiten. Dat vinden ze natuurlijk supertof. Daarom ben ik al een het onderzoeken of er nog accommodaties vrij zijn in vakantieparken in Drenthe of in andere provincies in Nederland. Onbezorgd vakantie vieren in een vakantiepark waar onze kids zich geen moment hoeven te vervelen. Ik kijk er nu al naar uit.

Het Wylde Pad

Veel extra faciliteiten

Helaas hebben we wel heel vaak vakanties gehad met coronabeperkingen. We hebben zelfs tijdens een lockdown in een vakantiepark verbleven. Op dag één genoten we van de fantastische faciliteiten, een subtropisch zwembad, jungle speeltuin en nog veel meer. Diezelfde avond ging om 17:00 uur alles op slot en bleef er van onze vakantie nog maar weinig over. Super balen natuurlijk wanneer je in een park met de leukste faciliteiten alleen maar in je huisje mag blijven zitten.

De winkel sluiten

Nu we onze eigen winkel hebben, moeten we hem voor iedere vakantie sluiten. Ik ben zelfstandig ondernemer, dus van personeel inzetten is geen sprake. Vorige zomer hadden we onze zomervakantie ingepland voordat we wisten wanneer de rest van de winkelstraat hun deuren zou sluiten. Al snel kwam ik er achter dat zij allemaal open waren toen wij dicht waren en andersom, niet heel erg handig. Dit jaar gaan we dat dus even met elkaar afstemmen zodat ik niet als enige winkel in de buurt geopend of juist gesloten ben.

Het Wylde Pad

Wel of niet op vakantie

Vriendlief roept ieder jaar dat hij niet op vakantie wil gaan, maar voor hetzelfde geld, liever thuisblijft. Dat we samen leuke dag uitstapjes maken vanuit huis. Maar ik vind het juist zo fijn om echt óp vakantie te zijn. Even weg van huis, in een nieuwe omgeving.

Ik kijk dus even goed rond en ga eens uitzoeken welke vakantieparken er nog beschikbaar zijn in onze vakantie. Ik kijk er nu al naar uit!

Ga jij deze zomer op vakantie?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply