Persoonlijk

Lieve Lola 9 jaar – Een persoonlijke brief

19 mei 2023
Lieve Lola 9 jaar – Een persoonlijke brief

Lieve Lola,

Vandaag ben je jarig, je bent alweer 9 jaar geworden! Over een jaar ben je gewoon een echte tiener! Dat is toch niet te geloven, zo snel als dat is gegaan! Wat geniet ik er toch van om jou te zien groeien in een mooie, slimme dame. Van een klein meisje, naar een stoere grote meid. Nog steeds een emotioneel meisje en zooo ontzettend lief en behulpzaam, maar ook lekker pittig op zijn tijd. Vandaag schrijf ik deze brief voor jou, omdat ik zo ontzettend trots op je ben, lieve Lola!

Wat is het afgelopen jaar voorbij gevlogen, het lijkt wel ieder jaar een stukje sneller te gaan. Vorige zomer immigreerde je allerbeste vriendinnetje Sofia naar Spanje. Oh, wat was je ongelooflijk verdrietig toen je dat grote nieuws te horen kreeg. Je hart brak in duizend stukjes en auw, wat deed dat mijn moederhart zeer. In de weken voor haar vertrek waren er veel tranen en toen ze de laatste nacht in Nederland bij ons bleef logeren, was ik zo bang voor het afscheid. Dat nam je zo sterk op en daarna ging je gelukkig meteen op zomerkamp met de welpen. Ik was zo opgelucht toen ik hoorde dat je een geweldig kamp had gehad en niet alleen maar verdrietig was door het grote afscheid.

Lieve Lola 9 jaar – Een persoonlijke brief - Ik schreef Lola een brief, over haar ups en downs van het afgelopen jaar. Het jaar waarin haar bff immigreerde naar Spanje en waarin ze een nieuwe hobby kreeg.

In de maanden daarna was je gelukkig helemaal niet meer verdrietig en ook toen je, na de zomervakantie, zonder Sofia je schooljaar in groep 5 startte, had je het prima naar je zin. Wat een opluchting, ondanks dat het natuurlijk nog steeds niet leuk is. Af en toe videobellen we naar Spanje en dan voelt het even weer als vroeger, zo fijn. Na de zomer komt ze waarschijnlijk een paar weken terug naar Nederland, dan kunnen jullie fijn weer even samen zijn. Wat kijk je daar naar uit.

Ook op school gaat het supergoed in groep 5. Ze hebt plezier tijdens de lessen, leest heel veel leesboeken en helpt iedereen om je heen die hulp nodig heeft. De juf verteld mij regelmatig over hoe lief en behulpzaam je bent. Dat je altijd zo beleeft dankjewel zegt, wanneer ze jou een compliment geeft. Je geniet ook echt van school, dat vind ik zo fijn om te zien! Je zit lekker in je vel en kunt met iedereen goed opschieten.

Sinds de carnavalsvakantie heb je er een nieuwe hobby bij. Samen met je vriendin Mila maak je de leukste armbandjes en kettingen van kralen en lettertjes. Deze verkoop je dan weer op de markt en zo verdien je weer geld om nieuwe kralen te kopen. Wat leuk om te zien hoe jullie samen met zoveel plezier op deze jonge leeftijd al kleine mini ondernemertjes zijn. Met een eigen MILO webshop, visitekaartjes én logo. Voor je verjaardag kreeg je daarom ook van ons een mega voorraad aan nieuwe kralen, lettertjes, touw etc, zodat je weer lekker kunt knutselen.

Sinds kort zit je op school weer op dansles en leer je iedere week nieuwe TikTok dansjes. Deze leer je vervolgens aan je zusje, waarna ik kan genieten van jullie optreden. Ook zit je nog steeds bij de welpen, waar je met steeds meer plezier, iedere zaterdag naartoe gaat. Ook ga je soms op toffe uitstapjes of kamp en mocht je tijdens de Dodenherdenking zelfs mee naar de Nationale Kinderherdenking bij Madurodam. Voor de TV keken we mee naar de bijeenkomst en zagen we jou en Coco tussen je vriendinnen staan. Wat een bijzondere dag was dat.

Nog een paar maanden en dan is het schooljaar weer voorbij. Wat gaat het hard. Soms wil ik wel eens op de pauzeknop drukken, je even vastpakken en niet meer loslaten. Gelukkig ben je nog steeds een enorme knuffelkont, dus knuffelen we samen heel wat af.

Blijf zoals je bent, want wat ben ik dol op jou, lieve Lola! Ik hou van jou, tot aan de maan en terug!

Gefeliciteerd lieve schat!

Kusje van Mama
x

Lees hier mijn persoonlijke brief aan Lola voor toen ze 8 jaar, 7,5 jaar7 jaar6,5 jaar6 jaar5,5 jaar5 jaar4,5 jaar4 jaar3,5 jaar3 jaar2 jaar en 1 jaar werd. Lees hier ook al mijn maandelijkse brieven aan mijn dochter Lola met daarin al haar avonturen en ontwikkelingen per maand van haar eerste 3 levensjaren.

Spread the love

You Might Also Like