Coco Loco Persoonlijk

Mijn nieuwe winkel is open! (persoonlijke update)

5 mei 2023
Mijn nieuwe winkel is open! (persoonlijke update)
In de afgelopen maanden heb ik keihard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. Dat ging niet helemaal zonder vallen en opstaan… maar het is gelukt. Inmiddels is mijn nieuwe winkel alweer 1 maand geopend en heb ik al heel veel toffe reacties mogen ontvangen van alle vaste en nieuwe klanten. Iedereen is zo enthousiast en lief, daar word ik superblij van. Tijd voor weer een nieuwe persoonlijke update!

Een flinke puzzel

“Zie je op tegen de verhuizing?” was een veel gestelde vraag, in de maanden voorafgaand aan de grote verbouwing en verhuizing. “Nee, eigenlijk niet. Alleen hoe ik alles in een winkelruimte krijg gepropt, welke de helft kleiner is, dat is zeker een flinke uitdaging.” was mijn antwoord. Het was inderdaad een flinke puzzel, welke we keer op keer opnieuw hebben aangepast, totdat hij het allerbeste paste.

Coco Loco

Mega succesvolle final sale

Omdat we door de kleinere ruimte mega veel spullen niet mee konden verhuizen, ben ik in de laatste maand de hele inboedel gaan inventariseren en afprijzen voor een mega uitverkoop. Alles wat niet meeging naar de nieuwe winkel, prijsde ik af voor stuntprijzen. Daar was ik weken zoet mee, want wát een spullen en wát een werk. Op de dagen van de final sale, had ik mijn oude winkel bommetje vol hangen met final sale terwijl alle andere spullen al klaar hingen in de nieuwe winkel. Ik besefte mij dat ik gewoon meer dan genoeg items had om met gemak twee winkels vol te hangen. Oops. De final sale duurde 2 middagen en een record aan kledingstukken vlogen de deur uit. Meer dan 150 klanten scoorden de leukste koopjes en oh wat was het een feestje om iedereen zo blij te zien.

21.000 stappen per dag

In die weken was ik iedere dag bezig met de oude winkel opruimen, inpakken en de final sale voorbereiden. Ondertussen wisselde ik ook af met de nieuwe winkel inrichten en klaarmaken voor de opening. Slechts 3 dagen na de final sale in de oude winkel, gingen de deuren van de nieuwe winkel al open. Ik stond de hele dag op mijn benen en liep gemiddeld soms wel 21.000 stappen op een dag. Meestal met een volle doos in mijn handen.

Coco Loco

Blije voetjes

Ik hield het wonderbaarlijk goed vol, vooral omdat ik het zo naar mijn zin had. Toch voelde ik het ’s avonds in bed wel in mijn benen en voetjes. Gelukkig heb ik fijne schoenen met een goed voetenbed zodat ik lang kan staan en lopen zonder klachten. Soms denk ik wel eens om steunzooltjes aan te schaffen, zodat ik nog beter in mijn schoenen sta. Ik moet er namelijk niet aan denken om een hielspoor te krijgen omdat ik zoveel in mijn winkel sta. Gelukkig heb ik daar nu nog geen last van en heb ik voor nu nog blije voetjes.

Wateroverlast

De verbouwing en verhuizing naar onze nieuwe locatie zijn goed verlopen. Het enige echte obstakel wat voorbij kwam, was de flinke wateroverlast die we kregen in de nieuwe winkel, net nadat de nieuwe vloer er in was gelegd. Tot drie keer toe stond de winkel blank door regenoverlast omdat de waterafvoer pijp niet was aangesloten, maar gewoon open in de grond was gestopt. Ja, echt waar. Dat heeft wel flink wat onnodige stress veroorzaak, helaas.

Coco Loco

Wat een avontuur

Buiten dat heb ik vooral erg genoten van het hele proces. Wat een avontuur weer, zo verbouwing en verhuizing. Wat ben ik blij met het eindresultaat en wat is het mooi geworden. Nu is het ook écht mijn eigen winkel, helemaal zoals ik hem het leukst vind. Het was een flinke investering, maar ondanks dat was geld lenen voor ons geen noodzaak. We hadden een mooi bedrag gespaard het afgelopen jaar en goed gebudgetteerd. Wat ben ik trots op dat alles precies zo is geworden zoals we hebben gehoopt!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like