Fashion

Is jouw kledingkast al zomerproof?

18 april 2023
Is jouw kledingkast al zomerproof?
Het mooie weer staat voor de deur, tenminste, als de weersvoorspelling tenminste niet steeds weer opnieuw veranderd in kou en regen. Brrr, wat is het nog koud en wat zijn we meer toe aan warmte dan ooit tevoren. Door een winter waarin de meeste verwarmingen uit stonden, en een lente met 99% kans op regen, ben ik zoooo toe aan de zomer. Maar heb ik eigenlijk al genoeg zomerkleding in de kast? Is mijn kledingkast al zomerproof??

Het perfecte uitzoekmoment

Dit is het perfecte moment om je kledingkast uit te zoeken. Ik merk het ook in mijn eigen kinderkledingwinkel. Alle mama’s duiken de kledingkasten van hun hard groeiende koters in en komen er al snel achter dat er weer een flinke groeispurt voorbij is gekomen. Tijd voor een nieuwe garderobe voor wanneer de zon écht gaat schijnen.

Eindelijk weer ruimte bij de kapstok

Ik kan niet wachten om alle winterjassen, snowboots, laarzen en winterschoenen uit te zoeken en op te bergen. Eindelijk weer ruimte in de gang. Oh, wat zal vriendlief mij dankbaar zijn! Eigenlijk best logisch natuurlijk, maar tijdens zo’n langzame wisseling van een seizoen, overstroomt onze, altijd al overvolle kapstok, alsof we extra gezinsuitbreiding hebben gedaan. Nou helpt het natuurlijk ook niet dat mama een eigen kinderkledingwinkel heeft, waarin de leukste preloved jassen worden verkocht voor fijne prijsjes. Oops!

Zomerjas of blazer

Michelle Engelberts Photography

Toch ben ik zelf nog niet helemaal klaar voor de zomer, zo ben ik nog op zoek naar de perfecte zomerjas. Een hippe, liefst waterdichte of waterafstotende zomerjas, voor een aantrekkelijke prijs. Daarbij, om te combineren, een mooie blazer, welke ik eventueel ook als jas kan dragen op de wat koudere dagen. Dat ziet er meteen classy uit, maar is niet té chique ofzo.

Badpakken

Ook heb ik voor deze zomer nog een nieuw badpak nodig. Vorige zomer had ik nog de allergrootste modeflater in het zwembad, toen ik door een lieve mama erop gewezen werd dat mijn complete “achterkantje” zichtbaar was door mijn plaatselijk versleten badpak. Jikes, dat was even schrikken, haha. Daarom moet ik voor deze zomer sowieso op badpakken jacht, voor een nieuw exemplaar, aangezien ik mijn vorige versleten badpak natuurlijk meteen heb achtergelaten in de prullenbak van het zwembad. Ik zag dat ze bij OTTO veel toffe badkleding en zomerjassen/blazers in mijn maat verkopen, kan ik er daar meteen een aantal samen gaan shoppen!

Kledingkast zomerproof maken

Deze week ga ik de kledingkast van de meiden nakijken en alles met ze passen. We doen dit altijd op onze slaapkamer, met twee stuiterende meiden op ons grote bed, tv aan en passen maar. Ik gooi een kledingstuk naar ze, waarna ze het voor mij snel even aanpassen. Zo werken we de hele kledingkast door, terwijl de meiden ondertussen samen TV kijken, ideaal! Zo kunnen we alles wat niet meer past weer verkopen bij Coco Loco en meteen zien wat we nog nodig hebben voor de zomer. Zo kan ik al onze kledingkasten weer zomerproof maken!

Is jouw kledingkast al zomerproof?

Spread the love

You Might Also Like