Persoonlijk

5 x Mijn perfecte me-time avondroutine

25 maart 2023
5 x Mijn perfecte me-time avondroutine
Wanneer ik na een lange werkdag de kids ’s avonds in bed heb gelegd, is het eindelijk tijd voor mijn welverdiende en hoognodige me-time. Even een momentje voor mijzelf. Een moment om bij te komen van een lange dag, even ontspannen en lekker helemaal niets hoeven. Heerlijk vind ik dat. Ik merk ook echt dat ik het nodig heb en het mijzelf gun om iedere avond even mijn eigen me-time te hebben. Om mijn avondroutine me-time nog relaxter te maken, gebruik ik deze 5 favoriete items!

Interactieve TV

Al een aantal jaar hebben wij interactieve TV in huis. Superhandig en ik zou niet meer zonder kunnen. Het is namelijk zoveel fijner dan voorheen. Nooit meer wachten op reclame commercials, altijd je series snel binge-watchen. Ik kan mij tegenwoordig ook niet meer zonder voorstellen. Dat ik altijd reclame moet kijken en alleen live TV kan zien. Sinds wij hier een Tv en internet abonnement hebben afgesloten, zijn we nooit meer terug gegaan. Ik heb altijd een uitgebreid aanbod aan TV zenders en heb alles eenvoudig bij elkaar op één scherm. Ik kan oneindig mijn favoriete series binge-watchen, zonder reclame of andere onderbrekingen. Hoe relaxt is dat!?

Warmtedeken & knuffeltrui

Zodra mijn me-time begint, kruip ik in mijn mega knuffeltrui onder mijn warmtedeken. Dat is misschien wel de beste aankoop van het afgelopen jaar. Zeker nu onze verwarming de hele winter uit heeft gestaan, verheugde ik mij iedere avond weer op mijn opwarmmomentje onder mijn warmtedeken. Oh, wat is dat een goede uitvinding, na een lange dag werken bij Coco Loco. En dan te denken dat ik altijd riep dat ik er geen wilde omdat ik bang was dat ik het dan altijd koud zou hebben zodra ik hem niet zou gebruiken. Oh wat ben ik blij dat we er toch een hebben aangeschaft. Deze is ook mega zacht, dus zelfs wanneer hij niet aan staat is hij heerlijk om onder te zitten.

Ligstoel

Voordat Lola is geboren kochten we bij Ikea een heerlijke relaxfauteuil, voor alle voedings- en knuffelmomentjes. Oh wat heb ik daar uren in geknuffeld met mijn baby’s. Daarna bleef hij in de slaapkamer staan en gebruikten we hem tijdens de knusse voorleesmomentjes samen met de kinderen. Een paar jaar geleden hebben we hem verhuisd naar de woonkamer en gebruik ik hem tijdens mijn heerlijke me-time momenten in de woonkamer. Hij kan namelijk ook echt in de relaxt-stand zodat je er heerlijk in kunt liggen. Heerlijk op een fleecedeken, onder mijn warmtedeken voor de TV. Heerlijk!

Luisterboeken

Wanneer het altijd weer te laat is om naar bed te gaan, spring ik vlug nog even onder de warme douche. Ook dat is echt genieten, al is het tegenwoordig vooral functioneel en zo kort mogelijk douchen in plaats van écht relaxt onder de warme stralen staan. Na het tandenpoetsen en mijn haarroutine, kruip ik lekker onder de wol met een luisterboek in mijn oren. Op mijn telefoon luister ik met mijn koptelefoon iedere avond naar een verhaal, want dan langzaam na 10 minuutjes automatisch stopt. Op die manier ben ik moe genoeg om in slaap te vallen, zonder dat mijn hoofd “aan” gaat staan en ik juist weer wakker blijf liggen.

Voor mij is deze avondroutine een ultiem me-time moment, waardoor ik helemaal kan ontspannen en opladen voordat ik ga slapen. Ik kan er ook echt van genieten.

Wat is jouw favoriete me-time avondroutine?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like