Coco Loco Persoonlijk

Nieuwe toonbank, schilderen en groen (update)

7 maart 2023
Inmiddels hebben we alweer 5 weken de sleutel van ons nieuwe winkelpand. Bijna iedere dag is er keihard gewerkt om van een kale lege ruimte een nieuwe Coco Loco 2.0 winkel te maken. Alle muren en het plafond zijn geverfd, de vloer is gelegd, airco hangt en ook bijna alle elektra zit op de goede plaats. Ondanks dat we redelijk op schema lijken te lopen, komt er toch wel veel bij kijken tijdens deze verbouwing. Tijd voor een nieuwe update!

Dag oude toonbank

Zoals je misschien al had meegekregen, is onze supermooie roze toonbank verkocht aan een hele toffe tweedehands kinderwinkel in Amsterdam (Rookie The Recyclekid). In onze nieuwe winkel was hij gewoon niet de meest praktische keuze. Superbalen, maar heel erg fijn dat hij nu staat te shinen in Amsterdam. Vriendlief heeft voor nu even een tijdelijke toonbank gefabriceerd van multiplex en wat oude meubels uit de winkel. Eigenlijk ziet het er best tof uit. Hij is groot, stevig en functioneert prima als toonbank.

Hallo nieuwe toonbank

Terwijl ik de laatste winterkleding aan het afprijzen en uitverkopen ben in de oude winkel, werken met zijn allen keihard door om een hele toffe nieuwe toonbank te maken. Het grootste project van de hele verbouwing, want er zit mega veel voorbereiding, schilder- en bouwtijd in. Het was echt even zoeken naar welke houtsoort we er het beste konden gebruiken. Je hebt tegenwoordig zoveel soorten hout en plaatmateriaal bij IntriPlex, dat het soms best lastig kiezen is. De nieuwe toonbank functioneert namelijk naast toonbank ook nog als opbergruimte, rek, keukenwerkblad en bureau. Een flinke puzzel dus. Het bestaat uit meerdere delen en het voorste gedeelte (wat de klant ziet vanuit de winkel) staat eindelijk rechtop. Ik kan je verklappen, hij is nog mooier geworden dan we hoopten! Woohooo!

sneakpeak nieuwe toonbank
sneakpeak nieuwe toonbank

Schilderen

Ook stonden we afgelopen week weer voor de zoveelste keer bij de verfwinkel kleuren uit te kiezen. Wat vind ik dat toch telkens weer een onmogelijke keuze. Ik besloot het mijzelf niet te moeilijk te maken en snel te kiezen zonder al te lang door de kleurenwaaiers te kijken. Daardoor ga ik namelijk juist nog meer twijfelen, want zeg nou zelf, hoe kun je een kleur beoordelen op zo’n ieniemienie vakje? Wie zegt er hoe je hele muur of object er uit zien in die kleur? Ik zie dat niet in zo’n klein vakje, jij wel?

Omdat ik zelf vooral in de oude winkel aanwezig moet zijn, heb ik weinig tijd over voor het klussen in de nieuwe winkel. Gelukkig kon ik de afgelopen dagen ook mee helpen met schilderen van de nieuwe toonbank én van een saaie pilaar, welke we samen omtoverden in een hele coole eyecatcher. Ik werd er helemaal blij van, zo gaaf!

Groen

Tijdens zo’n verbouwing borrel ik van de coole ideeën, waardoor ik vriendlief helemaal gek maak, haha. Gelukkig proberen we deze ideeën soms wel uit en zo kwamen we er achter hoe leuk het was om de kabelgoten aan het plafond te versieren met nepplanten. Zo kijk je niet direct tegen de saaie grijze goten, maar naar frisse groene jungle planten. Supertof! Zodra we klaar zijn wil ik ook graag echte hangplanten erbij hangen, zodat het nóg groener wordt. Ik kan niet wachten hoe dat er uit gaat zien.

Coco Loco
Binnenkort….

Spannend

Jeetje mineetje, het begint nu toch wel echt steeds spannender te worden. Over 11 dagen gaat de oude winkel “dicht” en gaan we focussen op de echte verhuizing. Een vreselijk groot karwei, waar ik eigenlijk nog niet aan durf te denken. Jikes! Hopelijk kan ik voor die tijd nog lekker veel verkopen, zodat ik minder hoef mee te verhuizen.

Nou, ik ga snel weer verder klussen!

Zie ik jou de komende dagen nog een keertje in de Edisonstraat 150?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like