Home Sweet Home

Kledingkast in je kleine slaapkamer? 3 creatieve oplossingen voor meer ruimte

2 maart 2023
Kledingkast in je kleine slaapkamer? 3 creatieve oplossingen voor meer ruimte
Een kleine slaapkamer kan een uitdaging zijn. Vooral als je veel kleding hebt en daar absoluut geen afscheid van kan nemen. Maar laat je niet ontmoedigen, want voor elke uitdaging is er een oplossing! Ik deel drie slimme manieren om meer ruimte te creëren in je kleine slaapkamer en je kledingkast optimaal te benutten.

1. The sky is the limit

Ok, misschien heeft je slaapkamer geen oneindige plafond. Maar gebruik maken van de hoogte is een slimme manier om meer ruimte te creëren in een kleine slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor een hoge kledingkast met genoeg legplanken en ruimte om kleding op te hangen. Heb je een draaideurkast? Dan kan je vaak ook nog kleding hangen aan de binnenkant van de deur. Hierdoor creëer je meer ruimte en voorkom je dat je kledingkast te veel ruimte inneemt op de vloer.

2. Maak slim gebruik van de ruimte onder je bed

Onder je bed heb je vaak enorm veel ruimte. Zonder, om daar niets mee te doen. Het kan namelijk heel goed dienen als extra opbergruimte. Zowel voor je kleding als voor andere spullen. Zo vind je bijna in alle winkels wel bakken met wieltjes die perfect onder je bed passen. Vouw je kleding netjes op, leg het in een bak en schuif het onder je bed. Op deze manier kan je al je kleding netjes opbergen en heb je toch nog voldoende ruimte in je slaapkamer.

3. Denk goed na over de indeling van je kast

In een kleine slaapkamer moet je keuzes maken om ruimte te besparen. Denk daarom goed na over de indeling van de kast. Maak slim gebruik van de beschikbare ruimte door bijvoorbeeld een hangrek te gebruiken voor shirts en blouses, en planken voor opgevouwen kleding. Bij de meeste webshops kun je een kledingkast kopen en helemaal zelf samenstellen. Vaak heb je ook nog gratis montage en bezorging. Ideaal dus!

Laat je creatieve brein het werk doen

Heb je een kleine slaapkamer? Dan hoeft het opbergen van kleding geen probleem te zijn. Maak gebruik van slimme tips en denk goed na over wat je nodig hebt. Met onze creatieve oplossingen kan je vrij eenvoudig een functionele en goed georganiseerde kledingkast creëren. Denk na over het gebruik van de hoogte, de ruimte onder je bed en de indeling van je kast en je zal versteld staan van hoeveel ruimte je eigenlijk hebt in je kleine slaapkamer.

Heb jij ook een kleine slaapkamer? Wat was jouw ultieme tip om ruimte te besparen?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like