Home Sweet Home low-budget

Hoe kies je de voordeligste energie?

28 februari 2023
Hoe kies je de voordeligste energie?
Vindt jij de voordeligste energie vergelijken en kiezen ook zo lastig? Besparen op energiekosten is een hot topic deze winter. Maar wat als je energiecontract afloopt en/of je een nieuwe moet starten. Het liefst wil je natuurlijk een zo voordelig mogelijk contract afsluiten, maar hoe kies je de voordeligste energie?

Verhuizen betekend nieuwe contracten afsluiten

Nu we een nieuw winkelpand krijgen wat nog helemaal nieuw is (nieuwbouw), moeten we heel veel keuzes maken. Zo ook verschillende nieuwe contracten afsluiten voor onder andere energie, water en telefoon/internet. Alsof we het nog niet druk genoeg hadden met alle keuzes voor het behang, muurverf, kledingrekken enzovoort. Zeker nu alles steeds duurder wordt, ook voor ons in onze nieuwe winkel, proberen we overal bewuste keuzes in te maken. Zo kunnen we toch besparen en creëren we een gezond bedrijf. Want het is toch fijn als we dat ook in het nieuwe pand voor elkaar kunnen krijgen.

Onze persoonlijke researcher

Ik moet eerlijk bekennen, ikzelf vind alles wat met energiekosten en contracten daarvan kiezen maar ingewikkeld. Gelukkig heb ik daarvoor vriendlief in huis, die is “dol” op vergelijken en uitzoeken en onze persoonlijke researcher. Ik zeg niet voor niets altijd dat hij bij de Consumentengids moet gaan werken, haha. Als hij iets wilt weten, dan zoekt hij alles uit en vergelijkt net zo lang tot we de beste opties overhouden.

Hoe kies je de voordeligste energie?

Speciaal voor jullie heb ik een aantal handige tips (gekregen van vriendlief) waar je op kunt letten, tijdens het kiezen van de voordeligste energie.

Voordat je energie/gas gaat vergelijken achterhaal eerst je jaarverbruik aan de hand van de jaar afrekeningen van vorig jaar.
– Je energieverbruik in Kwh (van 1 jaar)
– Je gasverbruik in m3 (van 1 jaar)
– Totaal opgewekte energie van je zonnepanelen (van 1 jaar)

Online vergelijken

De meeste mensen loopt vaste contact af is vervelend want er zijn bijna geen aanbieders (op dit moment) te vinden welke een vast contract aanbieden. Toch zijn er veel verschillen en kan een online vergelijken op bijvoorbeeld https://www.gaslicht.com je kostbare tijd besparen om eenvoudig een keuze te maken.

Energie plafond

In 2023 hebben we een Energie plafond waardoor iedereen in Nederland tot een bepaald gebruikt van energie/gas een maximale prijs mogen hebben. Als leverancier meer wilt vragen dan legt de overheid dat gedeelte bij. Maar áls je meer verbruikt dan het plafond dan ga je natuurlijk wel de reguliere prijs van de aanbieder betalen. Het is dus belangrijk om dit bij je vergelijking onderzoek op te letten of de leverancier wel of niet de prijsplafond heeft meegerekend.

Vindt jij de voordeligste energie vergelijken en kiezen ook zo lastig?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like