Coco Loco Persoonlijk

Komt er ook iets buiten de winkel te staan?

24 februari 2023
Komt er ook iets buiten de winkel te staan?
Onze nieuwe winkel begint langzaam vorm te krijgen aan de binnenkant, maar laten we ook niet de buitenkant vergeten. Want komt er ook iets buiten de winkel te staan? De nieuwe locatie is inmiddels de helft kleiner dan de huidige, dus een beetje extra ruimte creëren aan de buitenkant is nog niet eens zo’n slecht idee. Genoeg inspiratie, maar wat is er nou echt leuk om buiten de winkel te laten staan?

Onze schommel

Bij onze huidige winkel in de Edisonstraat hangt een supercoole schommel voor de deur. Deze hangt er al jaren en wordt dagelijks gebruikt door de vele jonge bezoekers van Coco Loco voor of na hun bezoek. In de avonden wordt de schommel gebruikt door volwassenen, terwijl ze genieten van een broodje Kebab óf iets anders lekkers (waardoor ze nóg beter kunnen schommelen, haha). Het liefst zouden we ook bij onze nieuwe winkel weer zo’n coole schommel willen ophangen, want hij is echt te leuk. Geen idee of we onze eigen schommel mee kunnen krijgen, maar dat zou wel mega tof zijn om deze ook voor onze nieuwe winkel op te kunnen hangen.

Mega boom en paddenstoel

Op het afdak voor onze huidige winkel stond, tot voor kort, een grappige grote boom en paddenstoel met daarop een gezicht. Hij was zelfs een populaire Pokémon om te “vangen” en viel ook lekker op in de straat. Toen de gevel een tijd geleden geverfd werd, haalden we hem naar beneden en sindsdien staat hij gezellig in onze winkel naast de grote tafel. Nu is het dus de vraag of we de boom en de paddenstoel ook mee kunnen nemen en waar we ze kunnen plaatsen. Ik vrees er namelijk voor dat wanneer we deze twee buiten vóór de winkel laten staan, ze beiden snel óf kapot óf vermist zullen zijn. Dat zou toch jammer zijn. Misschien niet zo’n goed idee dus.

Knusse straat en plein

In de straat waar onze winkel nu zit, zijn er voor vele winkeltjes knusse zitjes gemaakt. Bankjes, tafeltjes, plantjes, overal staat weer iets anders om de gezelligheid vanuit iedere winkel ook naar buiten te brengen. Samen vormt het een hele knusse straat. Onze nieuwe winkel komt op een autovrij plein, aangrenzend aan onze huidige straat, dus ook daar verwacht ik weer veel gezellige hoekjes voor de winkeltjes. Daarbij krijgen we buren met een Italiaans restaurant mét terras en krijgen we ook een aantal groenbakken en bomen voor onze deur op ons plein. Als het net zo gezellig wordt als op de bouwtekeningen, dan gaat het er gewoon super mooi en gezellig worden.

Update over onze nieuwe winkel

Wat willen we dan buiten zetten voor de winkel?

Het liefst zou ik een lamellen overkapping aan onze voorgevel willen maken, omdat onze zeven meter brede voorgevel op het zuiden is én dus in de zomer mega veel zon binnenkrijgt. Helaas gaat dat niet lukken, dus zullen we misschien moeten gaan werken met parasols of een andere manier om de hitte buiten te houden en wat schaduw te creëren. Gelukkig komt er sowieso een airco in onze winkel te hangen, dus dat zal voor binnen al een hoop schelen. Wat ik ook erg leuk zou vinden om iets van een gezellig bankje en bijzettafeltje van bijv. Latour tuinmeubelen er buiten bij te kunnen zetten, zodat je daar met je kid(s) knus kunt zitten, terwijl je wat lekkers eet of drinkt. Ik zie het al helemaal voor mij.

Ook willen we graag een vlag met ons logo er op en misschien zelfs wat rekjes kleding buiten zetten. Of onze bolderwagen, die nu altijd in onze winkel staat. Met de buren hebben we zelfs al een beetje zetten kletsen over knusse lampjes voor op ons plein, dat lijkt mij ook mega tof, voor in de avonden en wintermaanden, zo gezellig! Ik ben zo benieuwd hoe het er over een tijdje allemaal uit komt te zien en wat er uiteindelijk ook allemaal buiten de winkel komt te staan.

Wat zou jij graag zien buiten onze winkel?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like