Coco Loco Persoonlijk

Keuzestress & mega druk in winkel (update)

13 februari 2023
Keuzestress & mega druk in winkel (update)
Op 1 februari kregen we eindelijk de sleutel van ons nieuwe winkelpand op het Celsiusplein, hier in Eindhoven. Sindsdien zijn we keihard bezig met plannen, voorbereiden, keuzes maken, puzzelen en schilderen. Jeetje mina, wat komt er veel bij kijken bij zo’n verhuizing en verbouwing. Daarnaast is mijn winkel op de huidige locatie natuurlijk nog steeds gewoon open en is het mega druk in de winkel met klanten en zomerinbreng. Tijd voor een kersverse update van de afgelopen 2 weken.

Sleuteloverdracht

Eindelijk was het dan zo ver, we kregen de sleutel van ons nieuwe winkelpand op 1 februari. Een “officieel” momentje, met heel veel uitleg over hoe alles in het nieuwe pand precies werkt en wat we allemaal zelf nog moeten regelen. De laatste handtekeningen zetten en voilà, hier hebben jullie de sleutels! Echt lang kon ik niet blijven, want ik werd al voor de derde keer door mijn moeder gebeld. Ze was in plaats van mij in ons huidige winkelpand, zodat deze gewoon open kon blijven. Omdat het erg druk was en ze pas 1 uur was “ingewerkt”, liep dat nogal stroef, haha. Vlug terug om te helpen dus. De rest van de dag was het mega druk en vierden we samen met onze leukste klanten en alle kids ons 22-jarig bestaan én het feit dat we de sleutel hadden met heerlijke poffertjes en ranja. Wat een feest!

Kleuren kiezen

Al snel daarna gingen we door het maken van alle keuzes voor de grote verbouwing. Het nieuwe pand is namelijk nog helemaal kaal en leeg. Op naar de verfwinkel om de juiste kleuren verf uit te kiezen. Ik wilde heel graag verf kiezen in een opvallende neonkleur, maar kwam er al snel achter dat deze alleen verkrijgbaar is in de vorm van graffiti spuitbussen en niet gemaakt kan worden als “normale” muurverf. Dat was wel even balen zeg. Alle kleuren op de kleurenwaaiers waren stuk voor stuk veel minder fel. Er zaten wel een paar neonkleuren tussen, maar die kon de mengmachine niet mengen. Wat natuurlijk best dom is, maar de kleur uit de waaier halen mochten ze blijkbaar niet. Oké dan?! Na een paar dagen brainstormen en nóg een verfwinkel bezoek, besloten we een paar potten verf in de felste kleuren mee te nemen om ze zelf uit te testen of het misschien toch iets was. Na onze goedkeuring mocht de schilder aan de slag met alle wanden en het plafond spuiten. Inmiddels is hij al bijna klaar en ik kan je verklappen, het ziet er nu al zo mega tof uit!

Mega druk in de winkel

Nu we in de wisseling zitten van het winterseizoen naar het voorjaar, ben ik in de winkel druk bezig met het innemen en invoeren van de zomerinbreng. Omdat we de helft kleiner gaan worden hebben we daarnaast extra veel aanbiedingen, waardoor het opvallend druk is. Daarnaast ben ik de hele dag enthousiast aan het vertellen over onze nieuwe winkel. De vaste klanten zijn super nieuwsgierig en de nieuwe klanten attendeer ik er alvast op dat ze bij hun volgende bezoekje een stuk verderop moeten zijn.

Plannen, plannen, plannen

Tussen het werken in de winkel, die natuurlijk gewoon doordraait, ben ik daarnaast ook druk bezig met het plannen en uitzoeken. In de avond gaan vriendlief en ik samen verder met plannen maken voor de verbouwing. We hebben een flinke to-do-list, die iedere dag alleen maar langer lijkt te worden in plaats van korter. We blijven steeds weer nieuwe dingen toevoegen die ook nog “even” geregeld moeten worden. Oops!

De laatste puntjes op de i

Zo komen er veel dingen op je pad waar je vooraf nog niet meteen aan gedacht had. Zoals welke en waar je precies de verlichting allemaal op wilt hangen of welk behangetje je wilt in je pashokjes. Of dat we nog graag een sticker willen met daarop onze openingstijden, voor op onze voorkeur. Of nog een coole vloersticker voor in de speelhoek. Daarvoor zal ik eerst nog even een offerte aanvragen zodat we mooie stickers printen. Dat zijn van die “kleine” dingen, maar wel belangrijk om niet te vergeten. Of een toffe vlag, voor buiten op het plein kopen. Dat is ook zo’n ding om niet te vergeten. En zo komen er iedere dag weer puntjes bij. Hup, op de lijst!

We zijn er nog lang niet en ik kan niet wachten tot we over een tijdje helemaal klaar zijn met alles. Ik ben zo benieuwd hoe het dan zal zijn en wat onze klanten gaan vinden van onze nieuwe Coco Loco 2.0. Nog even keihard knallen en dan mogen we weer heel veel mensen blij gaan maken in onze nieuwe winkel! Yes, ik heb er zoveel zin in!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

  • G. T. 16 februari 2023 at 06:56

    Succes met al het geregel!

    • Janske 16 februari 2023 at 09:36

      Dankjewel 🤗