Shoptip

(Be)sparen in 2023 doe je zo

13 februari 2023
(Be)sparen in 2023 doe je zo
Geld besparen is in 2023 een hot topic. Alles, maar dan ook echt alles is veel duurder tegenwoordig, dus overal waar we op kunnen besparen is altijd een goed idee. Of het nou op de boodschappen is, de verwarming of beleggen. Je kunt er een sport van maken om geld te (be)sparen. Hier zijn een paar tips waarmee je ook in 2023 ondanks alle hoge kosten, tóch kunt besparen.

100 manieren om te (be)sparen

Er zijn wel honderd manieren om geld te (be)sparen. Je kunt onder andere besparen door:

  • Zet je verwarming een standje lager
  • Gebruik een airco om te verwarmen i.p.v. verwarming
  • Kies voor een wasmachine met een energielabel A
  • Hang je was op in plaats van de droger te gebruiken
  • Kies voor LED-verlichting
  • Douche minder en korter
  • Investeer in zonnepanelen
  • Gebruik tochtstrippen tegen de tocht

…en ga zo maar door. Genoeg ideeën om mee te beginnen toch? Ook kleine aanpassingen helpen ook mee in het (be)sparen en kunnen op de lange termijn ontzettend veel opleveren. Hoe meer manieren je aanpast, hoe meer geld je kunt besparen.

Sparen

Door maandelijks een vast bedrag te sparen op je spaarrekening, spaar je al snel een mooi bedrag per jaar. Je kunt één spaarrekening maken of meerdere. Zo hebben wij losse spaarrekeningen voor beide kinderen, vakanties, onze auto en een algemene spaarrekening voor alle andere zaken. Hierop storten we iedere maand een vast bedrag, zodat we altijd verschillende potjes achter de hand hebben én alvast voor beide kids sparen voor later. Het hoeven ook geen hoge bedragen te zijn. Met 50 euro per maand spaar je in een jaar tijd al 600 euro. We sparen uiteraard alleen het geld wat we kunnen missen. Doordat het meteen aan het begin van de maand wordt overgeschreven, geven we dit overige geld ook niet uit aan onnodige extra’s.

Op de lange termijn

Naast de dagelijkse bespaartips, kun je er ook voor kiezen om op de lange termijn te (be)sparen door bijvoorbeeld te investeren in crypto of door te beleggen. Vroeger kon je sparen en kreeg je over je spaargeld nog een leuke rente. Tegenwoordig is daar niets meer van over en krijg je zo goed als geen rente meer. Door crypto’s langere tijd te laten staan, kun je zonder moeite een mooi bedrag opsparen door de jaren heen. Ook kun je online de koersen van cryptomunten en de bitcoin koers in euro’s blijven volgen, zodat je altijd de waarde van jouw crypto kunt checken.

Ben jij ook bezig met (be)sparen? Hoe spaar jij extra in 2023?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like