vakantie

Op vakantie in 2023? Bekijk de laatste actieve vakantie trends!

1 februari 2023
Op vakantie in 2023? Bekijk de laatste actieve vakantie trends!
Op zoek naar inspiratie voor een vakantie in 2023? Ik zocht uit wat de laatste trends zijn op het gebied van vakanties. Welke bestemmingen zijn geliefd? En wat voor type vakanties worden steeds populairder? Ik onderzocht de nieuwste trends op het gebied van vakanties voor 2023!

Actieve vakanties erg in trek

Wat blijkt? Fietsreizen en wandelreizen zijn enorm populair. Steeds meer gezinnen, maar ook jongeren en ouderen, kiezen voor een actieve vakantie in plaats van een ligvakantie onder de zon. Niet gek, want wij Nederlanders zijn dol op wandelen en fietsen. Maar waarom willen we lekker actief bezig zijn op onze vakantie?

Gezond en avontuurlijk

Ten eerste denken we steeds meer aan onze gezondheid. Een dagje niks doen, vinden veel van ons fijn. Maar dagenlang niks doen, daar houden we niets van. We ruilen daarom graag onze ligbedden om voor een fiets of wandelschoenen. We kiezen bewust voor gezonde activiteiten en daar vallen fietsen en wandelen onder.

Ten tweede willen we het gevoel van vrijheid ervaren. Gaan en staan waar we willen vinden we belangrijk. Ook op vakantie. Met een fietsvakantie of wandelvakantie bepaal jezelf het tempo van de vakantie. Bovendien bepaal je ook of je de routebeschrijvingen volgt of dat je een uitstapje maakt.

Op vakantie in 2023? Bekijk de laatste actieve vakantie trends!

Waar gaan we naar toe?

Vooral actieve vakanties in Frankrijk, Duitsland, Italië en Oostenrijk worden veel geboekt. Voor 2023 lijken deze bestemmingen wederom het meest geliefd. Wel valt op dat ook steeds meer mensen naar Zwitserland en Portugal gaan voor een vakantie. Niet gek, want beide landen hebben enorm veel te bieden.

De natuur en omgeving is leidend bij het kiezen van een bestemming. De een kiest bewust voor een vakantie in de bergen terwijl de ander juist geniet van de Franse landschappen. Gelukkig, kun je tegenwoordig kiezen uit een ruim aanbod fietsreizen en wandelreizen.

Volledig verzorgde reizen

Een andere trend die je ziet is dat we graag een volledig verzorgde vakantie willen. We willen snel en eenvoudig een goed georganiseerde vakantie boeken. Gelukkig zijn overnachtingen en routekaarten geregeld bij fietsvakanties en wandelvakanties. Dit is ideaal want deze routekaarten brengen je langs de mooiste bezienswaardigheden van je gekozen bestemming. Denk bijvoorbeeld aan lokale musea, restaurants, monumenten en indrukwekkende uitzichten.

Wil je zorgeloos een nieuwe bestemming ontdekken, maar ook actief bezig zijn? Dan is een wandelvakantie of fietsvakantie dé vakantie voor jou! Laat je inspireren en zie de leukste en mooiste fietsvakanties en wandelvakanties online!

Ga jij weleens op een actieve vakantie?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like