kinderkleding

Dit zijn dé kinderkleding trends voor 2023

21 januari 2023
Dit zijn dé kinderkleding trends voor 2023
Zijn het de flared broeken of toch de joggingbroek? De wollen giletjes of spijkerjasjes? Wat is op dit moment helemaal hot op het gebied van kinderkleding? Wat vinden de ouders mooi en nóg belangrijker, wat draagt de jeugd van tegenwoordig het liefst? Dit zijn dé kinderkleding trends voor 2023.

Draag wat goed voelt

Nu ik alweer ruim anderhalf jaar zelf weer in een kinderkleding werk, weet ik precies welke kleding populair is en waar de meeste vraag naar is. Welke kleding vliegt de winkel uit en waar zijn de meeste ouders naar op zoek. Maar ook, wát dragen de kinderen het liefst. Die mening verschilt steeds vaker met de ouders. Kinderen weten tegenwoordig namelijk precies wat ze willen, zeker op het gebied van kleding. Ik snap dat wel, want als je draagt wat je leuk vind, voelt het ook goed.

Comfortabele Flared

Bij meisjeskleding zijn op dit moment de broeken in flared model erg populair. Ook de hippe en stijlvolle joggingbroeken zijn mega populair. Ze moeten vooral gewoon lekker zitten. Zachte stofjes, een glittertje hier en daar. Comfort boven alles. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer broeken die voelen als een joggingbroek of legging, maar er uitzien als een “normale” broek. Zo krijg je niet het “joggingbroek” gevoel van vroeger, maar staat het juist superleuk.

Croptops

Ook croptops zijn weer helemaal hip en happening. Zowel in de sweater als shirt versie, zomer en winter. Ik weet nog wel dat in mijn jeugd ook een periode was waarin alle bovenstukken te kort waren, toen we in de croptop fase zaten. Mijn onzekere ik was daar helemaal niet blij mee. Mijn oudste dochter vind het juist fantastisch om de kortere (toonbare) sweaters en shirts te dragen en ik moet bekennen, het staat haar superleuk. Ook in de winkel vliegen deze modelletjes er uit, zeker wanneer de meisjes zelf mee mogen uitzoeken en passen. Croptops zijn helemaal hot.

Wolletjes

Waarschijnlijk komt het door de hoge energierekeningen, maar kleding gemaakt van wol was nog nooit zó populair. Superslim ook om nu een extra laagje wol te dragen, zodat je verwarming weer wat lager kan. Wol is helemaal hot én heeft al lang niet meer het geiten wollen sokken imago van vroeger.

Joggingbroeken vs jeans

Misschien wel het populairste item bij de boys, maar zeker ook bij de meiden, zijn de joggingbroeken. In mijn winkel, maar ook in winkels met nieuwe kinderkleding verkopen ze gewoon veel meer joggingbroeken dan jeans. Eigenlijk is dat geen verrassing, want zeg nou zelf, een joggingbroek zit toch ook veel lekkerder. Ik snap die boys wel. Joggingbroeken for the win dus!

Wat is het favoriete kledingstuk van jouw kid(s) op dit moment?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like