Fashion

Ga jij ook kleurrijk het nieuwe jaar in?

6 januari 2023
Ga jij ook kleurrijk het nieuwe jaar in?
Draag jij altijd zwart, of draag je liever kleur? Welke kleuren zie je wanneer je in jouw kledingkast kijkt? Wordt jij ook zo blij van kleding met veel kleur? Ik wil dit jaar nóg meer kleur toevoegen aan mijn kledingkast omdat ik daar echt blij van word. Ga jij ook kleurrijk het nieuwe jaar in?

Kleurloze schoolfoto’s

Bijna dagelijks heb ik het met andere ouders over kleurrijke kleding. Zelfs steeds meer kindermode is erg “volwassen” in haar looks, waardoor er ook steeds minder kinderkleding in vrolijke kleuren gedragen wordt. Een moment waarop mij dit erg opviel was, toen ik een keer mee mocht helpen met de klassenfoto fotoshoot van de schoolfotograaf en zag ik de “mooiste” outfits van de hele basisschool voor mijn neus voorbijkomen. Nou zou je denken, het is de dag van de schoolfoto, dus iedereen heeft zijn mooiste outfit aan. Ik hoopte op een beetje wat extra kleur, maar helaas waren de kleuren op de meeste klassenfoto’s ver te zoeken. Af en toe zag ik een neon shirt of poepiesjieke jurk, maar verder was er in alle klassenfoto’s alleen maar zwart, blauw en grijs de hoofdkleur in alle foto’s. Zo jammer vond ik dat. Het verbaasde mij vooral hoe eentonig en “volwassen” de meeste kinderen gekleed waren. Zo weinig vrolijke kleuren.

Een compleet eigen, kleurrijke stijl creëren

Daarom word ik altijd zo blij van alle ouders die met de vrolijkste stapels kleding aan de kassa komen, vol met kleuren en printjes. Laat kids nog lekker kind zijn en kleuren dragen. Waarom op die leeftijd al outfits dragen die volwassenen ook dragen? Dat mogen ze de rest van hun leven nog, zeg ik altijd. Of wanneer ik tienermeiden in mijn winkel zelf de tofste hippe looks bij elkaar zie combineren, zodat ze een compleet eigen, kleurrijke stijl creëren. Zo gaaf vind ik dat!

Niet de enige

Maar dragen wij zelf dan helemaal geen kleur? Als we volwassen zijn kunnen we toch ook juist lekker veel kleur dragen? Waarom niet? Ik word altijd zo blij van mensen met kleurrijke outfits. Regelmatig geef ik complimentjes aan mensen die lekker veel kleur. Ook krijg ik zelf wekelijks complimenten van zowel mannen als vrouwen over mijn kleurrijke sneakers, wat ik altijd superleuk vind. Zo merk ik dat ik niet de enige ben die hier bij van word.

Durf jij voor kleur te gaan?

Meestal merk ik dat mensen het soms “spannend” vinden om voor kleur te kiezen. Zo vinden ze mijn sneakers met 6 verschillende kleuren en prints geweldig, maar voor zichzelf vinden ze deze dan weer net iets te “hip”. Meestal probeer ik ze dan te overtuigen dat ze gewoon moeten dragen wat ze leuk vinden. Wanneer je iets draagt wat je mooi vindt, geeft je dat een goed gevoel.

Zo hou ik zelf van kleurrijke kleding, voor kinderen maar zeker ook voor mijzelf. Ik word er blij van wanneer ik kleur draag. Toch vind ik het vaak lastig om toffe kleurrijke kleding te vinden in mijn maat. Kleding die niet alleen veel kleur heeft, maar ook in mijn maat leuk staat. Ik heb online al een aantal toffe items met lekker veel kleur gevonden bij Topsy Fashion van o.a. Nukus en Aaiko, zoals de kleding op de foto’s in dit artikel. Zo’n groen of oker vest, geeft je outfit meteen zoveel kleur, dan heb je verder al niet veel extra’s nodig. Of dat geruite pak in combinatie met de groene blouse, daar word ik zo blij van.

Ik kan niet wachten om te stralen in mijn nieuwe kleurrijke outfits dit jaar, jij ook?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • nicole orriens 6 januari 2023 at 11:04

  Ik ben dol op kleur en draag het dan ook graag. En dan het liefst ook nog rokken met kleine bloemetjes en zo.

  • Janske 6 januari 2023 at 19:20

   Superleuk 🌈 🤩 dan hou je vast ook van merken zoals King Louie

 • Daenelia 7 januari 2023 at 14:25

  In ons winkelcentrum is een baby- en kleuterkledingwinkel, met echt alleen maar wit en beige kleding en ik word er altijd zo ‘blegh’ van als ik daar langsloop. Saaier kan niet. Het is ook echt zo’n laffe beige kleur. Niet van dat fijne jaren 70 gevoel. Maar doods, echt. Je voelt je hersens trager draaien en een totaal gebrek aan interactie op je neerdalen.
  Kleur is beter: voor volwassenen maar zeker voor kids.

  • Janske 7 januari 2023 at 17:00

   Bizar dat zo’n winkel kan blijven bestaan… toch zijn er dus ouders die ook daar blij van worden. Mijn niet gezien 😅