Persoonlijk

Zo ga ik sportief & buiten, de winter door

17 november 2022
Zo ga ik sportief & buiten, de winter door
Laatst kreeg ik via Whatsapp de vraag of het mij ook niet leuk leek om mee te doen met bootcamp op de vrijdagavond. Lekker sportief op een sportveld buiten in de wijk. Ik sport al een paar jaar niet meer, dus ik wist dat het geen slecht idee was, maar het woord ‘bootcamp’ gaf mij toch de indruk dat het misschien iets te hoog gegrepen was voor mij. Na wat overleg besloot ik toch te gaan kijken om te ervaren of het misschien wél iets voor mij was. Zo gezegd, zo gedaan.

Heb ik nog wel sportkleding?

Voordat ik die bewuste vrijdagavond voor de eerste keer in mijn leven mee ging doen met een heuse bootcamp, moest ik eerst even checken of ik uberhaupt nog sportkleding had liggen. Sportkleding waar ik ook buiten in kon sporten. Gelukkig had ik vorig jaar tijdens Black Friday bij OTTO nog een aantal mega fijne sportbroeken en shirts gekocht, die gelukkig nog steeds pasten. Fjieuw! Klaar om te gaan, let’s do this!

Here we go!

Met de verwachting dat er niets van mij zou overblijven, als in….mijn conditie is ver onder nul en ook mijn flexibiliteit is door alle coronakilo’s nou niet echt op topniveau, ging ik er voor. Uithalen wat er in zit, niet zomaar opgeven, maar dooooorrrr. De warming up was meteen lekker pittig en ja, ik was helemaal opgewarmd. Volhouden ging mij beter af dan ik verwacht had. Iedereen mocht op haar eigen tempo en onze trainster gaf goede tips en uitleg. Een goede motivator, maar wel op een positieve manier. Fijn!

Iedereen is anders

Mooi om te zien hoe we allemaal verschillend zijn en iedereen lekker voor zichzelf aan het sporten is. Met dames en meiden van alle leeftijden, lekker even samen sporten. Niemand die er op let wat je aanhebt of hoe hard je aan het zweten bent, iedereen is vooral gewoon met zichzelf bezig. Nog even voor het weekend alles er uit knallen.

Voor herhaling vatbaar

Inmiddels ben ik al een paar keer naar de bootcamp gegaan en ik moet zeggen dat ik blij ben, dat ik ben uitgenodigd om mee te doen. De groep moest bijna stoppen omdat er te weinig deelnemers waren, nu is de groep met alle nieuwe vrouwen weer compleet. Ik ben ook erg benieuwd hoe het de komende maanden zal gaan zijn omdat het natuurlijk steeds kouder zal worden. Inmiddels heb ik al een longsleeve sportshirt aangeschaft en wil ik nog een fijne jas of vest kopen waarin ik tijdens de koude wintermaanden toch warm genoeg blijf tijdens het sporten. Eens kijken of ik iets kan vinden wat perfect is voor mijn bootcamps.

Vrijdagavond mag ik weer, even lekker zweten. Ik heb er in in!

Heb jij weleens een bootcamp gedaan?

Spread the love

You Might Also Like

  • Kim Van de Koevering 17 november 2022 at 08:14

    Ja heerlijk iedere zaterdagochtend ook in de winter! Je wordt vanzelf warm gewoon thermo shirt eronder.