Home

Zo kies je jouw favoriete meubelen – 5 tips

30 augustus 2022
Zo kies je jouw favoriete meubelen - 5 tips
Wanneer je een nieuwe inrichting krijgt in je huis is het misschien wel het allerleukst om nieuwe meubelen te mogen uitkiezen. Maar het aanbod aan mooie meubelen kan zeer overweldigend zijn, er is namelijk zoveel moois. Gaat het allemaal wel bij elkaar passen en past het überhaupt wel in de ruimte die je hebt? Staan jouw favoriete meubelen wel bij elkaar, of misschien toch niet? Met deze tips kies jij jouw favoriete meubelen het beste bij elkaar!

1. Moodboard maken

Om je eigen stijl een beter beeld te geven is het een goed idee om een moodboard te maken. Het is superleuk om te doen, je raakt mega geïnspireerd én het geeft jou meer duidelijkheid van waar je met je inrichting naartoe wilt gaan. Je kunt je moodboard op verschillende manieren maken. Haal een stapel interieurtijdschriften in de winkel en ga een middagje knippen en plakken óf maak een moodboard online. Op Pinterest kun je bijvoorbeeld ontzettend veel inspiratie vinden en verzamelen (pinnen) op je board op je profiel. Wanneer je moodboard af is, geeft het je een duidelijk beeld van waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Een leidraad welke je er steeds bij kunt pakken en als inspiratie kunt gebruiken.

2. Meten is weten

Voordat je al je meubelen in gaat slaan bij je favoriete meubelwinkels is het verstandig om een plattegrond te maken. Meten is weten, toch? Je wilt niet die geweldige droombank retour moeten sturen omdat hij toch net niet tussen die twee muurtjes past. Door een plattegrond te maken, kun je kijken welke opstelling het beste werkt in de ruimte én kun je kijken welke maten jouw meubelen mogen hebben.

Het Wylde Pad

3. Inspiratie opdoen en uitproberen

Bezoek verschillende woonwinkels, kijk online en ga het zelf ervaren en uitproberen. Zit die bank écht zo fijn en is de kleur van die stoel wel écht zo fel. Ook buiten woonwinkels kun je veel inspiratie opdoen. Bij vrienden, in restaurants of andere inspirerende plekken. Maak notities en foto’s en gebruik ze op je moodboard.

4. Vintage pareltjes scoren

Vintage meubelen zijn tegenwoordig steeds hipper. Duurzaam én uniek. Mega leuk om te combineren met nieuwe meubelen, zodat je een uniek interieur kunt creëren. Match die stoere nieuwe bank, met een hippe vintage salontafel. Overal in Nederland kun je toffe tweedehands winkels vinden, met bijzondere preloved pareltjes, die je een tweede leven kunt geven. Vaak voor mega low-budget prijzen, waardoor je weer meer budget overhoudt voor andere meubelen.

5. Maak het eigen

Wees niet bang om jouw eigen persoonlijkheid te laten terugkomen in jouw interieur. Het hoeft er niet zo uit te zien als een standaard showroom, hoewel dat natuurlijk ook heel erg mooi is. Maak het eigen. Die vintage stoel van oma, de zelfgemaakte kaarten van jouw kinderen in een mooie lijst aan de muur. Mix en match nieuw met “oud” en maak van jouw interieur een plekje waar jij helemaal blij van wordt. Met meubelen en accessoires die helemaal bij jou passen.

Ben jij ook zo dol op het shoppen van nieuwe meubelen in je interieur?

Zo kies je jouw favoriete meubelen - 5 tips

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like