Diet Battle Gezond

Een gezonde(re) levensstijl na je vakantie start je zo

22 augustus 2022
Een gezonde(re) levensstijl na je vakantie start je zo
Tijdens onze zomervakantie gaan vaak alle remmen los. Iedere dag is het “ijsjesweer” en het extra stuk stokbrood of vlees bij de barbecue slaan we ook nooit over. Onze weegschaal is daarom na de zomervakantie vaak niet onze beste vriend. Op zich niet zo heel erg, alleen hoe kom je weer in je gezonde(re) levensstijl na je vakantie? Hoe blijf je niet hangen in je vakantie-eet-modus ? Met deze tips gaat je dat vast en zeker lukken!

Cold turkey ‘afkicken’

Je kunt er voor kiezen om cold turkey, alles in een keer om te gooien. Door alle ongezonde gewoontes, welke tijdens je vakantie juist de gewoonte waren, compleet te verbannen uit je eetpatroon. Geen ongezonde ijsjes meer, geen snoep of snacks en geen friet, pannenkoeken en pizza’s meer. Wanneer je dit zo’n twee weken kunt volhouden, is je lichaam al een flink stuk ‘afgekickt’ en is er vanuit je lichaam niet meer die vreselijke behoefte aan suiker en ander ongezond eten. Dat geeft een goede kickstart om vanaf dat moment je gezonde levensstijl makkelijker te kunnen volhouden.

Het Wylde Pad

Slim boodschappen doen

Dit is echter niet de makkelijkste manier, zeker niet na alle slechte eetgewoontes van de zomer. Maar, hij is wel effectief. Je kunt het ook wat rustiger afbouwen door bewustere keuzes te maken tijdens het eten. Dat begint al met het boodschappen doen. Maak een weekplanning vooraf, maak een boodschappenlijstje met daarop alle ingrediënten welke je die week nodig hebt. Zo kun je én bewuster en low-budget inkopen én heb je meteen alles in een keer in huis. Zo voorkom je dat je op een avond met honger boodschappen moet doen of dat je last minute toch eten besteld omdat je niets in huis hebt om te koken. Bestel je boodschappen online óf vermijd alle snoep en snackgangen in de supermarkt.

De start van een gezondere levensstijl

Wil je echt stappen maken en je levensstijl veranderen en gezonder leven, dan is het eiwit dieet misschien voor jou wel dé perfecte stap om na de vakantie mee te starten. Je kunt dan al starten met een startpakket van 7 dagen waarmee je de start maakt van een gezondere levensstijl. Je leert dan niet alleen alle ins en outs over het proteïne dieet maar je leert ook meteen hoe je deze hernieuwde gezonde levensstijl kunt vasthouden. 

Het Wylde Pad

Dagelijkse tips

Natuurlijk zijn er ontzettend veel tips, die je allemaal kunnen helpen met het terugvinden van je gezonde(re) levensstijl. Hier heb ik er nog een paar voor je:

 • drink water, drink water en drink nog meer water…water is zo goed voor je lijf!
 • beweeg…neem de trap, in plaatst van de lift, parkeer je auto een straat verderop…of nog beter…ga lekker op de fiets
 • geniet met mate, (vr)eet geen hele zak chips leeg, maar neem een klein bakje
 • ga op tijd naar bed, genoeg slaapuren zijn zo belangrijk voor je lijf
 • Eet minder vlees, kies vaker voor vega of juist een visje
 • Laat dat stokbrood staan…pak het gewoon niet meer
 • Dat geld ook voor al die sausjes…gewoon niet meer doen
 • Draag een smartwatch met stappenteller, zet er een dagelijks doel op en zorg dat je deze iedere dag behaald
 • Ga er op uit, ga fietsen, wandelen.. trek de natuur in en maak die stappen
 • Ga over op de waterijsjes, in plaats van de roomijsjes
 • Maak die frisse zomersalade, voor vandaag én morgen
 • Vergeet ook niet een heerlijke fruitsalade, met al het zomerfruit, yum!
 • Maak een belafspraak met je vriendin(nen) en loop ondertussen (beiden) een mooie wandeling
 • Geniet van me time, doe een meditatie, dans op je favoriete muziek of ga wandelen met een podcast in je oren
 • Doe een speurtocht met de kids
 • Of laat hen steppen, skaten, fietsen…met jou (te voet) er achteraan, dat wordt sowieso zweten 😉

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik denk dat het vooral belangrijk is om bewust bezig te zijn met je voeding, beweging en mindset. Weer even back to reality en kijken waar je naartoe wilt. Dat geeft de beste motivatie om er voor te gaan, toch?

Hoe pas jij je levensstijl weer aan na de vakantie?

Een gezonde(re) levensstijl na je vakantie start je zo

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like