vakantie

Dit zijn de mooiste regio’s in de Verenigde Staten

2 augustus 2022
Dit zijn de mooiste regio's in de Verenigde Staten
De Verenigde Staten is het derde grootste land ter wereld en daardoor zijn er ook duizenden plekken te vinden die allemaal bijzonder zijn. Het liefst zou je ze natuurlijk allemaal willen zien, maar wanneer je een unieke rondreis door de Verenigde Staten plant moeten er beslissingen gemaakt worden. Wat wil je absoluut wel zien tijdens je rondreis? En wat kan je links laten liggen voor een stedentrip? De mooiste regio’s in de Verenigde Staten zijn zeker het bezoeken waard. Daarom vind je in dit artikel de top drie plekken in de Verenigde Staten waar je zeker eens geweest moet zijn!

De Grand Canyon

Op de hele wereld zijn er niet zoveel plekken als de Grand Canyon. Het is namelijk een kloof die 435 kilometer lang is! En de breedte van deze kloof varieert tussen de 15 en 29 kilometer. Door de grootte van de Grand Canyon zijn er verschillende manieren om deze plek te ervaren. Je kan er bijvoorbeeld met de auto doorheen rijden en stoppen bij speciale uitkijkpunten of je kan op avontuur gaan door de wandelschoenen uit de kast te halen en de Grand Canyon te bewandelen. Een minder populaire, maar ook zeker unieke manier om de Grand Canyon te ervaren is door er met een helikopter doorheen/overheen te vliegen. Dit heb ik zelf in 2009 mogen doen en het was echt fantastisch!

Me in NYC Times Square 2007

The Big Apple – New York City!

New York is de plek die het vaakst op bucketlisten staat en dat is zeker niet zonder reden! Hij staat al jaren op nummer één in mijn persoonlijke favoriete steden in de USA. Er is namelijk zo veel te beleven in de stad die we kennen als ‘The Big Apple’! Voor een rustige wandeling in New York kan je naar Central Park, hier is net zoveel te zien als te doen. Verder zijn er ook enorm mooie buurten in New York City waar de architectuur enorm kan verschillen. Een middag Manhattan is namelijk niet te vergelijken met een avondje Brooklyn. Ook Times Square is een plek waar je eens geweest moet zijn. Hier wordt op echte Amerikaanse stijl jaarlijks het nieuwe jaar ingeluid op speciale manier. Vergeet ook niet het vrijheidsbeeld te bezoeken, samen met Ellis Island, waar de eerste immigranten vanuit Europa aankwamen en bezoek het 9/11 monument om niet te vergeten dat deze mooie stad ook harde tijden heeft meegemaakt.

Yellowstone National Park

Een aangename afwisseling op je rondreis, zijn een bezoek brengen aan een (of meerdere) van de de prachtige National Parks. Wanneer je door het noorden van Amerika reist, is het zeker aan te raden op Yellowstone National Park te bezoeken. Het is een natuurpark dat voornamelijk in Wyoming, maar ook vanaf Idaho is het park te betreden. In Yellowstone National Park vind je enorm prachtige geisers die een sterk contrast zijn met de Grand Canyon. Ook kun je er veel wilde dieren zien, watervallen en nog meer prachtige natuur!

Wij zijn al jaren aan het sparen om samen met onze kids te gaan rondreizen door Amerika. Samen nieuwe herinneringen sparen én nieuwe plekken ontdekken. Ik kan niet wachten eindelijk weer terug te gaan.

Ben jij weleens in Amerika geweest? Wat was jouw favoriete regio?

Dit zijn de mooiste regio's in de Verenigde Staten

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like