DIY

Je favoriete foto’s schilderen op nummer

27 juli 2022
Je favoriete foto’s schilderen op nummer
In deze digitale tijd is het hebben van een analoge hobby bijna een must. Terwijl je je kinderen vertelt ‘minder op hun telefoon te zitten’, moeten wij als ouders het goede voorbeeld geven en dat natuurlijk ook doen. Analoge hobby’s passen daar perfect bij. Een legpuzzel maken bijvoorbeeld, breien of haken, kleuren voor volwassenen, diamond painting en schilderen op nummer zijn daar perfect voor. Bovendien helpt een dergelijke hobby je ontspannen aan het einde van een drukke dag.

Schilderen op nummer

Ken je ze nog; de schilderijtjes op nummer? In de jaren tachtig erg populair en nu weer helemaal terug. Veel kinderen schilderden vroegen hun favoriete taferelen en hingen het op in hun slaapkamer. Schilderen op nummer is super simpel; iedereen kan het. De vakjes op het canvas zijn genummerd en die nummers komen overeen met de bijgeleverde potjes verf. Je hoeft dus alleen de nummertjes te volgen en hoeft helemaal geen verstand te hebben van schilderen. Hoe heerlijk zen is dat!

schilderen op nummer

Met het gezin

Er zijn heel veel leuke taferelen om op nummer te schilderen. Voor kinderen en voor volwassenen. Waarom zou je dus niet heerlijk op een regenachtige zondag de schilderskwasten tevoorschijn toveren om een mooi schilderij te maken voor de kinderkamer. Je kan het alleen doen, maar ook samen met je gezin. Werk eens samen aan een groot schilderij. Of schilder tegelijk aan je eigen kunstwerk. Het brengt je samen en je hebt tijd om over allerlei dingen te kletsen. Door wat vaker een hobbymiddag in te lassen zonder schermpjes laat je je kinderen zien dat het gezellig is om samen tijd door te brengen. En dat is net zo waardevol als een schilderij van een eigen foto.

Eigen foto

In het diamond painting zie je het al vaker; de mogelijkheid om een eigen dierbaar moment vast te leggen in een kunstwerk. Maar wist je dat je ook schilderen op nummer van een eigen foto kan doen? Hoe leuk is dat?! Deze foto wordt dan omgezet tot een afbeelding met verschillende vlakjes en bijbehorende potjes verf. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het om te toveren tot een prachtig kunstwerk. Het is bovendien super leuk en origineel om cadeau te geven. Maak een schilderij van dat prachtige moment van de kinderen met opa en oma en geef deze aan hen om te koesteren aan de muur. Dat is toch vele malen mooier dan een foto.

lekker verven

Tips voor een mooi schilderij

Kies je ervoor om een eigen foto te gaan gebruiken om te schilderen op nummer, dan is het goed om aan een aantal zaken te denken. Zo is het belangrijk dat je een foto kiest die goed scherp is en niet te druk is in de achtergrond. Een te drukke achtergrond kan er namelijk voor zorgen dat het onderwerp van je schilderij minder goed uitkomt. Als je een beetje handig bent met fotobewerking dan kun je de achtergrond vervagen of helemaal uitknippen en voor een egale achtergrond kiezen. Spendeer aandacht en tijd aan het uitzoeken van de perfecte foto, want dan weet je zeker dat je straks een echt mooi schilderij gaat maken. Heb je alles in huis? Neem dan de tijd om lekker te kunnen schilderen. Dan geniet je het meest van het schilderen op nummer.

Heb jij weleens geschilderd op nummer?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

  • Will 11 augustus 2022 at 09:34

    Nee nog nooit gedaan maar het lijkt mij wel leuk om te doen.