Shoptip

De beste kinderschoentjes – waar moet je op letten?

23 juni 2022
De beste kinderschoentjes - waar moet je op letten?
Ik kan het mij nog wel herinneren, het eerste paar schoentjes kopen voor mijn eerste dochter. Ze kon net lopen en ik wilde toch wel goede eerste schoentjes kopen. Maar waar moet je op letten, bij die kleine zachte mini voetjes? Een goed begin is het halve werk, toch? Maar ook in de eerste jaren, wil je goede schoenen voor je kids. Welke merken zijn goed en waar moet je op letten?

De eerste babyschoentjes

Ik weet nog dat wij onze eerste babyschoentjes kochten bij Shoesme. Een kinderschoenenmerk, waar ik al veel andere mama’s enthousiast over hoorde spreken en welke ik vaak als tip kreeg. Al snel kwam ik er achter dat de babyschoenen van Shoesme inderdaad perfect zijn voor die kleine zachte voetjes.

Babyschoen eigenschappen Shoesme

Een goede eerste babyschoen:

  • is soepel en buigt met de voetjes mee voor een goede afwikkeling van de voetjes
  • heeft een flexibele antislipzool zodat je kleintje niet uitglijdt
  • is licht van gewicht
  • is zacht en comfortabel
  • is gemaakt van leer, dit laat de voetjes ‘ademen’ en voorkomt zweetvoetjes
  • heeft een ruime instap voor gemakkelijk aantrekken, zeker voor de voetjes met een laagje babyvet
  • biedt ondersteuning bij de hiel
  • heeft een comfortabel, uitneembaar voetbed
  • sluit goed aan om verliezen van de schoen te voorkomen, bijvoorbeeld door een goede veter- of klittenbandsluiting

Ook Coco kreeg haar eerste babyschoentjes van Shoesme, hele stoere felroze en een paar met harige luipaardprint. Beiden mega mooi, hip én perfect als eerste schoenen om mee te starten.

Kindersneakers

Gelukkig hebben ze ook kindersneakers voor meisjes en kun je ook na de eerste babyschoentjes, de leuke kindersneakers van Shoesme shoppen voor je kids. Ze zijn zelfs verkrijgbaar tot maat 41! Zo weet je zeker dat je comfortabele, goede en hippe sneakers kunt kopen voor je kids.

De juiste maat

Het is belangrijk dat kids de juiste maat schoenen dragen. Te klein is niet comfortabel, maar te groot is ook niet heel erg handig. Door de voeten van je kind iedere 2/3 maanden zelf op te meten, kun je precies zien of hij of zij nog steeds de juiste schoenmaat draagt. Kinderen zeggen het namelijk niet altijd zelf, wanneer de schoentjes eigenlijk al te klein zijn.

Comfortabele schoenen

Wat natuurlijk het allerbelangrijkste is aan kinderschoenen, is dat ze comfortabel zitten. Je wilt je kind lekker kunnen laten spelen, rennen en plezier maken, zonder blaren of andere vervelende pijntjes. Wanneer een schoen niet fijn zit, beland hij al snel in een hoekje achterin de je schoenenrek, waar ze waarschijnlijk pas weer tevoorschijn komen, wanneer ze alweer een maat te klein zijn. Logisch, je draagt zelf ook niet graag die schoenen die niet lekker zitten.

De stoere sneakers hierboven in de foto zijn allemaal supertof én hebben allemaal een flexibele zoon, zodat ze fijn zitten aan alle kleine kindervoetjes. Check die middelste dan, die wil ik zelf ook wel! Hoe gaaf is die combinatie met de luipaardprint én groene metallic kleur! I love it! Ik word zo blij van hippe schoenen voor kids, jij toch ook?

Waar let jij op bij het kopen van kinderschoenen?

De beste kinderschoentjes - waar moet je op letten?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like