Persoonlijk

Lieve Lola 8 jaar – Een persoonlijke brief

19 mei 2022
Lieve Lola 8 jaar – Een persoonlijke brief

Lieve Lola,

Vandaag ben je jarig, vandaag is jouw dag. 8 jaar alweer, lieve Lola, 8 jaar! Jeetje wat gaat het hard! Wat ben ik zoooo ontzettend gek, trots en dol op jou, mijn oudste dochter. 8 jaar geleden maakte jij mij mama, de allermooiste “rol” van mijn leven. Wat ben ik blij dat ik al 8 jaar jouw mama mag zijn!

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd. Je ging naar groep 4, waar je nu alweer bijna klaar bent. Je haalde jouw zwemdiploma B en bent eindelijk klaar met zwemlessen. Wooohoooooooooooo! Je mama kocht haar eigen kinderwinkel, waar jij regelmatig komt spelen, tosti’s eten of meehelpen. Je tweede thuis.

Ook heb je sinds een paar maanden kindjes uit Oekraïne in jouw klas. In Oekraïne is het oorlog, de kinderen zijn samen met de mama’s, tante’s en oma’s gevlucht naar Nederland en wonen nu vlak naast onze winkel. De kinderen die daar nu wonen, gaan iedere dag naar school en draaien mee in jullie klassen. Zo fijn en bijzonder dat het kan. Vreselijk verdrietig dat het nodig is omdat ze in hun eigen land niet veilig zijn. Ik moet er niet aan denken als ik samen met jou en Coco naar een ander land zou moeten vluchten, zonder papa. Ik word er helemaal verdrietig van , wanneer ik daar over nadenk.

Gelukkig zijn we hier in Nederland veilig en hebben we het zo goed. Dat probeer ik je ook mee te geven, dankbaar zijn voor je vrijheid en voor alles wat je hebt. Dat lijk je steeds beter en bewuster te begrijpen, zeker nu je van dichtbij ziet hoe het ook anders kan zijn.

Je speelt nog steeds heel graag met je vriendin Mila én je kunt inmiddels al een aardig potje skaten. Het liefst spelen jullie iedere middag én avond buiten met Coco, samen skaten, steppen, fietsen of gewoon gezellig schooltje spelen. Superfijn om te zien hoe jullie zo fijn buiten spelen.

Op school gaat het ook erg goed. Je vindt het soms saai omdat je de hele dag moet “werken” in de klas, maar je begrijpt alles gelukkig goed. Volgens jouw juffen Danielle en Miranda ben je een hele vlotte en gezellige leerling. Je helpt graag anderen en doet enthousiast mee. Je bent echt op je plek op school en in de klas, maar speelt ook veel met kinderen uit de hogere klassen. Fijn dat je het zo naar je zin hebt op school. De plek waar je zo vaak bent, de plek die jouw je basis geeft. Waar je al bijna op de helft bent, van je 8 basisschooljaren. Ongelooflijk, hoe snel het is gegaan. Ik kan mij je allereerste schooldag nog zo goed herinneren.

Gelukkig is de periode van lockdowns (voor nu) even in een ver verleden. Met het hele gezin zaten we opnieuw in lockdown, dit keer met onze eigen winkel. Wat best fijn en bijzonder was, zo hadden we namelijk toch een fijne plek om te spelen, terwijl de rest van alle toffe plekken gesloten was. Na de lockdown moesten we helaas in quarantaine vanwege het hoge aantal zieke kindjes in Coco’s klas, waarna al snel bleek dat we stuk voor stuk alle vier corona kregen. Jij was diegene die het ziekst was. Overgeven, hoofdpijn, oh wat voelde jij je slecht. Gelukkig duurde het maar heel even en voelde jij je snel weer goed.

In het afgelopen jaar ben je veel gegroeid en zien we je steeds zelfstandiger en (eigen)wijzer worden. Wel ben je nog steeds een heel emotioneel meisje. Je bent niet bang om je emoties te laten zien waardoor we deze regelmatig in overvloed voorbij zien komen. Zelf vindt je het soms moeilijk om de controle over je emoties te houden. Dan doen we samen ademoefeningen, waardoor je weer wat rustiger wordt. Dat helpt gelukkig goed. Soms zou ik willen dat het wat makkelijker voor je zou zijn. Ik geloof er in dat dat gaat lukken. Ik help je daar graag bij, lieve Lola.

Boven alles ben ik zooooo ontzettend trots op jou en hou ik van jou….meer dan alle lettertjes op je lettertjesbehang in je slaapkamer! Wat ben je toch een heerlijk kind!

Gefeliciteerd lieve schat!

Kusje van Mama
x

Lees hier mijn persoonlijke brief aan Lola voor toen ze 7,5 jaar, 7 jaar, 6,5 jaar6 jaar5,5 jaar5 jaar4,5 jaar4 jaar3,5 jaar3 jaar2 jaar en 1 jaar werd. Lees hier ook al mijn maandelijkse brieven aan mijn dochter Lola met daarin al haar avonturen en ontwikkelingen per maand van haar eerste 3 levensjaren.

Bekijk hier de leukste foto’s van Lola’s 8 jaar fotoshoot:

Lieve Lola 8 jaar – Een persoonlijke brief
Spread the love

You Might Also Like