Baby Adventures Persoonlijk

De babyfase – wat ik nu anders zou doen

14 mei 2022
De babyfase - wat ik nu anders zou doen
Mijn jongste “baby” wordt eind augustus alweer 6 jaar. Toch denk ik regelmatig terug aan onze babyfase. Zeker nu ik in mijn eigen winkel regelmatig allemaal schattige baby’s bij hun mama’s in de kinderwagen of draagzakken zie liggen. Wat is dat toch ook een bijzondere tijd. Ongelooflijk hoe snel het allemaal voorbij vliegt. Als ik hier nu, een paar jaar later op terugkijk, zie ik dat ik sommige dingen nu toch wel anders zou doen.

Samen slapen

Bij onze eerste dochter wilden we haar graag vrij snel in haar eigen bedje laten slapen. Dit ging op zich best ok, maar achteraf denk ik dat ze best nog wel wat langer bij ons op de slaapkamer had mogen blijven liggen. Nu zou ik gekozen hebben voor een co-sleeper. Lekker dicht bij elkaar slapen, iets waar ik nu zo van kan genieten. Soms komt een van de meiden in het weekend wel eens een nachtje bij mij in het grote bed logeren, zo gezellig vind ik dat. Samen slapen is iets wat ik nu zeker langer zou doen.

Kinderwagen en draagzak

Een goede kinderwagen en draagzak zijn wat mij betreft echte musthaves waar je ook echt in wilt investeren. Wij hadden pas bij Coco een fijne kinderwagen. Hier hebben we samen zoooooveel plezier van gehad. Bij Lola hadden we een tweedehands kinderwagen, die ook prima was, maar deze was echt 1000 keer fijner. Wat hebben we daar veel fijne wandelingen mee kunne maken. Hetzelfde gebeurde met mijn draagzak. Ook deze kocht ik ook pas toen Coco geboren is. Deze had ik achteraf heel graag bij Lola alwillen gebruiken, want wat heb ik daar van genoten. Je baby zo heerlijk dicht tegen je aan dragen is zooooo ontzettend fijn.

Let it go

Wanneer je voor de eerste keer moeder wordt, komen er zoveel nieuwe dingen op je af. Je lichaam zit voor met (horror)monen en waar is dat handboek voor je baby? Niemand krijg er een handleiding bij. Het is dus echt ontdekken en ervaren. Een pittige periode die echt niet altijd voor iedere moeder even makkelijk is. Wat ik mijzelf achteraf had willen vertellen is…let it gooooo…. Je doet het goed. Er komt zoveel op je af, het is best logisch dat het niet allemaal even soepeltjes verloopt. Volg gewoon je gevoel en leg je lat lager.

Er zijn vast nog meer dingen die ik nu anders zou doen. Wat zou ik nóg meer en bewust genieten van deze bijzondere fase, die veel te snel voorbij vliegt.

Wat zou jij nu anders doen tijdens de babyfase?

De babyfase - wat ik nu anders zou doen

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like