Shopping Shoptip

De leukste én origineelste kraamcadeaus van 2022

15 maart 2022
De leukste én origineelste kraamcadeaus van 2022
Nu in mijn eigen kinderwinkel heb, krijg ik regelmatig klanten binnen, die op zoek zijn naar een leuk en origineel kraamcadeautje. Want wat geef je aan een kindje wat je voor de eerste keer ontmoet? Wat heeft de papa en mama zelf al in huis en waar houden ze van? Wanneer de baby niet het eerste kindje is, maakt dat het kiezen voor het leukste kraamcadeautje nóg een grotere uitdaging. Wat zijn nou de leukste én origineelste kraamcadeaus van 2022? Van een mooie rugzak voor mee naar de opvang, tot een gepersonaliseerde slabber. Hier de leukste tips!

Een eerste rugzak

Een kraamcadeau wat helemaal hip én handig is, zijn de leuke teddy rugzakjes in ‘rugzak kind‘ formaat. Zo’n lief schattig rugzakje, met de naam van het kindje er op. Waar alle reservekleertjes, luiers en flesje in past. Een praktisch en mooi cadeau, waar het kindje (en papa en mama) lang en veel plezier van kunnen hebben.

Kidslabel Teddy rugzak
Kidslabel Teddy rugzak

Een mooi leesboek

Een mooi en origineel kraamcadeau is ook een mooi leesboek. Een boek wat de ouders eerst kunnen voorlezen, waarna het kind er in groep 3 zelf in kan lezen. Toevallig kreeg ik laatst de allerliefste video van mijn vriendin. Haar zoontje werd door zijn grote broer voorgelezen uit ‘Rupsje Nooitgenoeg’, terwijl hij al het eten opnoemde. Zo’n mooi genietmomentje, met het boek wat wij hem gaven als kraamcadeau. Bijzonder om nu terug te zien, dat het boek met zoveel plezier gelezen wordt. Hoe leuk is het om de leukste Jip & Janneke of Coco kan het in de boekenkast te krijgen als kraamcadeau?!

Nooit genoeg slabbers

Een origineel én nuttig cadeau is een of meerdere mooie slabbers. Slabbers zijn vooral de eerste jaren niet aan te slepen in jonge gezinnen. Tegenwoordig heb je ze in de mooiste kleuren en prints. Je kunt ze zelfs personaliseren met de naam van het kindje er op. Een origineel en efficiënt kraamcadeau, waar je veel wasjes mee kunt besparen. Mama zal je dankbaar zijn!

Cadeau voor broer of zus

Vergeet ook niet de grote broer(s) of zus(sen) niet. Misschien kun je een cadeau geven waar alle kids blij van worden. Een cadeau wat eerst gebruikt kan worden door de grote broer(s) of zus(sen) en later pas door de baby zelf. Zo krijgt hij of zij ook een cadeautje en hebben alle kinderen er plezier van. Denk bijvoorbeeld aan duurzaam houten speelgoed, Duplo, Lego of bijvoorbeeld een speelkeukentje.

Cadeaubon

Ook al voelt het misschien wat “afgezaagd”, een cadeaubon geven als kraamcadeau is echt nog niet zo’n slecht idee. Koop een cadeaubon van de favoriete (kinder)winkel van het gezin of juist van een merk waar de mama blij van wordt. Iets wat ze nog niet in huis heeft. Of voor een winkel waar ze voor zichzelf iets kan uitzoeken, waar ze blij van wordt. De baby krijgt tenslotte toch vaak genoeg cadeautjes.

De leukste én origineelste kraamcadeaus van 2022

Wat zijn volgens jou leuke en originele kraamcadeaus?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like