Persoonlijk

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

10 maart 2022
Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd
Aan het eind van een lange dag, wanneer onze woonkamer er weer eens uitziet alsof er 20 kinderen zijn blijven spelen, krijg ik spontaan kortsluiting in mijn hoofd. Het beste medicijn daartegen is een opgeruimde woonkamer. Samen met zijn allen even fanatiek opruimen zodat mijn woonkamer weer is opgeruimd. Want een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Voelt dat voor jou ook zo?

Geen Assepoester of smetvrees

Ik ben absoluut geen Assepoester en heb zeker geen smetvrees. Maar te veel rommel in mijn huis, zorgt al snel voor chaos in mijn hoofd. Ik hou het wel even vol, maar aan het eind van mijn dag moet het in ieder geval opgeruimd zijn. Poetsen daarentegen, daar mag ik best wel wat vaker mijn best voor doen.

Onze kleine Lenie robotstofzuiger

Gelukkig hebben we sinds kort een lifesaver in huis. We hebben namelijk een beste koop robotstofzuiger aangeschaft. Hij heeft zelfs een eigen naam gekregen, ‘kleine Lenie – vernoemd naar oma Lenie, die “graag” poetst” in ons huis. Al jaren zag ik mensen met een robotstofzuiger en dacht ik, is dat echt wel zo handig? Maar boy, was I wrong! Wat ben ik blij dat vriendlief hem vorig jaar gewoon gekocht heeft. Regelmatig zuigt kleine Lenie onze woonkamer in het midden van de nacht, zodat in de ochtend de vloer weer helemaal netjes en schoon is. Wat een uitvinding! Met stip op nummer één als favoriete hulpje in huis, want ik heb echt zo’n hekel aan stofzuigen! Misschien moeten we er ook meteen eentje aanschaffen voor in onze winkel. 150m2 stofzuigen is namelijk niet perse een feestje, hihi.

Samen opruimen met de kids

Wanneer onze kids aan het einde van de middag klaar zijn met de dag, willen ze graag nog even voor de TV. Ondertussen kan ik het eten koken en kunnen zij even chillen. Voordat de TV aan mag, moeten ze altijd van mij even hun eigen rommel opruimen. Ik doe het namelijk niet meer continu in mijn eentje. Die fase hebben we gehad en ze zijn oud en wijs genoeg om zelf op te ruimen. Helaas gaat het niet altijd sneller, maar ik moet zeggen dat we steeds sneller klaar zijn met opruimen tegenwoordig. Vroeger liepen de meeste opruimmomenten uit met de eindstand dat mama alles had opgeruimd en de meiden na 2 dingen alweer ergens mee bleven spelen. Nu willen ze zo graag TV kijken, dat het de perfecte motivatie voor ze is. Zij blij en ik blij, want dan is mijn woonkamer weer opgeruimd aan het eind van de dag.

Krijg jij ook een opgeruimd hoofd van een opgeruimd huis?

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Will 20 maart 2022 at 01:42

  O, ja zeker weten, word ik ook heel blij van een opgeruimd huis.
  Alles moet zijn vaste plek hebben en het meeste aan het oog onttrokken.
  Misschien ben ik soms wel een beetje te netjes, maar ik kan er niets aan doen.
  Gelukkig heb ik ook geen smetvrees!!! Dat is heel wat anders.
  Ik had vroeger een kennisje die ontzettend vaak haar handen moest wassen, omdat ze iets had aangeraakt wat vies was volgens haar.
  Een opgeruimd huis brengt rust.