Personal Persoonlijk

Hoe gaat het nu met mij & met mijn winkel?(Persoonlijke update)

1 maart 2022
Hoe gaat het nu met mij & met mijn winkel?(Persoonlijke update)
Inmiddels ben ik alweer vier maanden ondernemer met mijn eigen kinderwinkel Kidskartel. Vier maanden waarin ik een kinderwinkel overnam en vrijwel meteen een maand in lockdown moest. Waarna we na één dag open zijn, direct weer in quarantaine moesten. Maar ook vier maanden waarin we heel veel nieuwe en trouwe klanten leerden kennen en waarin ik maar liefst tien hele gezellige kinderfeestjes in de winkel mocht vieren. Hoe gaat het nu met mij en met mijn winkel? Tijd voor een persoonlijke update!

Van WW naar fulltime job

Op 1 november 2020 ging mijn ww uitkering van start. Het gaf een dubbel gevoel. Het was de start van een periode waarin ik voor mijzelf wilde gaan ontdekken wie ik was en waar ik nou écht gelukkig van word. Maar ook een periode waarin ik verplicht was om te solliciteren, terwijl ik midden in mijn zoektocht zat. Precies één jaar later, opende ik met mijn eigen sleutel mijn eigen kinderwinkel. Een droom die uitkwam. Van een persoonlijke zoektocht, naar het vinden van het laatste puzzelstukje, mijn droom die uit kwam. Ik besloot om de winkel 4 dagen in de week te openen, zodat ik even “rustig” kon wennen aan mijn leven als ondernemer. Al snel was ik fulltime in de winkel te vinden en was ik er meestal zo’n 6 dagen in de week. Gek genoeg voelt het helemaal niet als werken, en vond ik het juist heerlijk om zoveel uren in de winkel aanwezig te kunnen zijn.

Lockdown & quarantaine

Het was natuurlijk geen verrassing, toen we halverwege december onze deuren moesten sluiten vanwege de lockdown. Wat het wel extra zuur maakte, was dat we precies die week een weekje met ons gezin op vakantie waren. Onze vakantie die we al een jaar hadden uitgesteld door de lockdown in 2020. Na één dag in het park, werden alle faciliteiten per direct gesloten, waardoor er niets meer te doen was voor de kids, terwijl wij met ons hoofd vooral bij de winkel zaten. Dubbel balen dus.

Tijdens de lockdown hebben we zo’n 7 dagen per week in de winkel gewerkt aan de webshop en zoveel mogelijk de klanten online geholpen. Dit was leuk, maar ook zo ontzettend veel werk. Nooit eerder maakte ik zoveel uren in de winkel, zonder klanten. Wat waren we blij toen we na de lockdown eindelijk weer open mochten. Het voelde net alsof ik de winkel weer opnieuw mocht openen. Helaas bleef het maar bij één dag, want meteen daarna moest de klas van Coco in quarantaine en kregen we vlak daarna alle vier zelf corona. Zo hebben we de winkel in januari maar 4 dagen kunnen openen. Niet echt de beste start van het jaar, maar we bleven positief!

Zoveel inspiratie

Ik had namelijk het volste vertrouwen dat het goed zou gaan komen en dat was ook zo. De aanvragen voor kinderfeestjes stroomden weer binnen en het was lekker druk in de winkel in februari. Iedere dag was het weer een feestje om naar de winkel te kunnen gaan. Mijn moeder stelde mij de vraag, hoe ik het tot nu toe heb ervaren om mijn eigen winkel te hebben. Mijn antwoord was zonder twijfel, dat ik niet meer anders zou willen! De glimlach van een tevreden klant of van de spelende kids in mijn winkel, die zijn zoveel waard! Dat geeft mij zoveel voldoening en is precies waar ik zo blij van word.

Omdat mijn winkel ruim 150m2 groot is, hoef ik mij nooit te vervelen. Er is nog zoveel te doen, terwijl ik ondertussen overstroom van de tofste ideeën om de winkel nóg unieker en leuker te maken. Genoeg inspiratie en voor de leukste projecten in de komende maanden!

Verhuizen, of toch niet?

Toen ik de winkel vorig jaar kocht, wist ik al dat we binnenkort moesten verhuizen naar een nieuw pand. Deze zomer stond de grote verhuizing op de planning, waardoor ik al druk bezig was met alle voorbereidingen. De spanbanden en pallets waren al bijna besteld, tot we er achter kwamen dat de hele verhuizing waarschijnlijk nog wel even op zich laat wachten. Super balen omdat we er rekening mee hebben gehouden op veel verschillende vlakken. Nu moeten we dus flink omschakelen, maar we zitten voor nu nog wel even goed in ons gezellige pand in de Edisonstraat.

De komende tijd gaan we flink knallen en lekker opruimen in de winkel. Een frisse wind er doorheen, met mooie nieuwe en tweedehands pareltjes voor alle hippe kids en moms. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Ben jij al eens bij Kidskartel geweest?

Hoe gaat het nu met mij & met mijn winkel?(Persoonlijke update)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Will 3 maart 2022 at 00:50

  Nee ik ben nog nooit in je winkel geweest.
  Vind het trouwens een ontzettend euk en vrolijk winkeltje.
  Eindhoven is een beetje te ver voor mij, jammer genoeg.
  Maar ik wens je nog heel veel succes in de komende jaren, zondercorona en de lockdowns.
  groetjes, Will

  • Janske 4 maart 2022 at 10:08

   Dankjewel Will ❤😘🌈

 • Lisa 4 maart 2022 at 09:48

  Waar kan ik de webshop vinden?

  • Janske 4 maart 2022 at 10:08

   Deze is helaas nog niet online.

 • Daenelia 7 maart 2022 at 11:35

  Het is zo leuk om te klezen dat je het zo naar je zin hebt 🙂 Het is je echt gegund!

  • Janske 7 maart 2022 at 15:56

   Wat lief, dankjewel 🙂