Persoonlijk

Spijt? Had ik toch maar voor een elektrische (bak)fiets gekozen…

10 februari 2022
Spijt? Had ik toch maar voor een elektrische (bak)fiets gekozen...
Wij wonen in de stad, waardoor ik gelukkig zelden een auto nodig heb. Bijna alles doe ik met de “benenwagen” (wandelend) of op de (bak)fiets. Dat is goed voor mijn portemonnee, het milieu én mijn gezondheid. Maar soms baal ik wel eens dat ik toch niet heb gekozen voor een elektrische (bak)fiets. Wanneer ik weer eens met twee grote meiden voorin de bakfiets naar de bibliotheek toe fiets. Dan was zo’n elektrische bakfiets toch zo’n slecht idee nog niet.

Een nieuwe fiets kopen

Toen we destijds op zoek gingen naar een fijne mamafiets, waren de elektrische Elektrisch fietsen nog helemaal niet zo hip. Alleen de welbekende ANWB-koppeltjes hadden destijds een elektrische fiets. Volgens mij hebben we daar toen niet eens over nagedacht om er zelf ook een te kopen. Ik koos dus een degelijke mamafiets, die stevig rechtop bleef staan wanneer ik mijn kind op de fiets wilde zetten. Dan ging goed, op één keer na….oops! Dat was wel even schrikken, Lola heeft het er nu nog wel eens over.

bakfiets

Bakfiets kiezen

Ook zijn we mega lang op zoek geweest naar de perfecte bakfiets. Onze zoektocht naar de perfecte bakfiets was mij er ook eentje zeg, poeh! We houden gewoon van fietsen en wilden graag kiezen voor een bakfiets waar we veel kilometers op konden maken. Al snel kwamen we voor de keuze elektrisch ja of nee te staan. Dat was mij er nog wel eentje. Uiteindelijk kozen we voor een bakfiets die niet elektrisch was. Onze beweegredenen? Hij was goedkoper, had minder onderhoud (en dus extra terugkomende onderhoudskosten), was sportiever én we wilden hem toch gaan gebruiken voor de wat kortere afstanden. Daardoor kozen we uiteindelijk om geen elektrische bakfiets te kopen.

Spijt?

Toen ik laatst met de meiden naar de teststraat aan de andere kant van de stad reed met onze bakfiets, had ik toch wel even spijt. Nooit eerder baalde ik zoooo ontzettend dat onze bakfiets niet elektrisch was. Zeker niet toen ik na 45 minuten zwetend en uitgeput bij de teststraat aankwam. Ondanks de zingende aanmoediging van de meiden voorin “Mama is ok, olé olééée!!”, was het echt afzien met wind tegen. Nou zal tante Corrie natuurlijk ook niet hebben geholpen die dag, maar toch. Op dat moment had ik alles over voor een extra motortje op mijn bakfiets. Dus heb ik spijt? Misschien toch wel een beetje ja. Ik denk dat ik met een elektrische bakfiets nóg vaker was gaan fietsen. Zeker nu de meiden groter en zwaarder worden, is het ook wel fijn om een extra duwtje in de rug te krijgen!

Heb jij een elektrische (bak)fiets of zou jij er eentje willen?

Spijt? Had ik toch maar voor een elektrische (bak)fiets gekozen...

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

  • Daenelia 20 februari 2022 at 14:49

    Nooit spijt gehad van de keuze wél een elektrische bakfiets (met twee voorwielen en een achterwiel). Hij staat stevig en kan (bijna) niet omvallen en als het moet is de trapondersteuning bij tegenwind best fijn. (De bakfiets kán wel omvallen: dat overkwam mijn gozer toen hij een bochtje te strak nam. Eigen schuld!). En dan hebben wij dus geen kids. Maar wel een bakfiets. Wat ons enorm helpt bij het vervoer van boodschappen of de huisdieren. Het zijn de extra kosten wel waard. Neem een bedrijfsbakfiets!