Gezond Review

Een gezonde start van het jaar met Sapje

24 januari 2022
Een gezonde start van het jaar met Sapje
Januari is de perfecte maand voor goede voornemens en om een nieuw begin te maken aan een gezonde(re) levensstijl. Dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Maar hoe ga je van een ongezonde levensstijl naar een gezonde? Die overstap is vaak moeilijker dan je hoopt. Je lichaam moet echt even afkicken van (alle) ongezonde gewoontes. Hoe help je jouw lichaam om deze eerste stap zo goed mogelijk te zetten? Dat kun je bijvoorbeeld doen door te detoxen met Sapje. Ik heb het zelf ook geprobeerd en dit is mijn ervaring.

Sapje

“Sapje perst biologisch sap op ambachtelijke wijze met de slowjuicer. Onze sapjes bestaan voor minimaal 85% uit rauwe groenten. Met een beetje fruit, specerijen, kruiden & zeewier voegen we extra smaak en gezonde voedingsstoffen toe. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch, seizoensgebonden en grotendeels afkomstig van lokale leveranciers. Elke dag maken we met veel liefde heerlijke en vooral gezonde sapjes uit maar liefst 100 verschillende ingrediënten. Bij het samenstellen van onze groentesappen en detox kuren passen we actuele inzichten op het gebied van voeding toe. We zorgen altijd voor een mooie combinatie aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Zo helpen wij je graag je gezondheid op peil houden. We leveren deze zeer smakelijke en pure vitaminebommetjes bij je af in glazen flesjes. Een soort moderne melkboer dus, maar dan 100% biologisch, puur en raw!”

Detox kuur

Ik begon dit jaar met de supergezonde detox kuur van Sapje. Je kunt kiezen tussen een detox kuur van 3, 5 of 7 dagen. Ik deed mee met de 3-daagse detox kuur. Tijdens de kuur drink je 3 dagen alleen sapjes, shotjes, soep, water en kruidenthee. Een complete detox dus. Je drinkt verschillende soorten sapjes, die allemaal een andere werking hebben op je lijf. Zo drink je bijvoorbeeld de “detox” groentesap en de “energy” bietensap. In de avond eet je een van de drie verse soepjes en tussendoor drink je water of kruidenthee.

De Sapjes worden bevroren bij je thuisgebracht en kun je eenvoudig ontdooien, zodat ze op het juiste moment klaar zijn om te drinken. De Sapjes zitten in glazen flesjes verpakt, gezond én duurzaam. In de drie dagen voor en na je detox kuur, volg je het pretox en aftertox advies, waardoor je detox kuur het meeste effect heeft. In deze dagen eet je o.a. geen snoep, en rook en drink je niet. Je bent in totaal dus 9 dagen bezig met de detox kuur.

Het is de bedoeling om tijdens de detox kuur alleen de sapjes te drinken en verder niets erbij te eten. Je mag eventueel wel rauwe groente, salades eten of een smoothie drinken, wanneer je toch honger krijgt.

Sapje

Wat vind ik van Sapje?

Ik was mega benieuwd naar de detox kuur van Sapje. Een uitdaging die ik graag aan wilde gaan, maar ook wel spannend vond. Mijn lichaam schreeuwt om een gezondere levensstijl en een detox is daarbij de perfecte start. Vol goede moet begon ik aan de detox kuur. Mijn eerste indruk was dat ik de sapjes niet lekker vond. Ik wist wel dat ik geen held was in het drinken van sapjes, maar ik kon er niet helaas niet echt van genieten. Dat was wel jammer. Gelukkig kreeg ik ze wel weg en wist ik waarvoor ik het deed. Het was een cadeautje voor mijn lichaam.

Gedurende de dag nam ik netjes mijn sapjes in en had ik tussendoor geen hongergevoel. Ook had ik steeds voldoende energie, wat ik verrassend vond. In de avond at ik de pompoensoep, die smaakte heerlijk. Omdat we vroeg aten, kreeg ik wel later op de avond weer een beetje trek, maar ben gewoon lekker vroeg naar bed gegaan, waar ik meteen als een schone slaapster in slaap viel.

In de dagen daarna dronk ik nog steeds mijn sapjes en helaas smaakten ze niet ineens lekkerder (beetje jammer). Toch hield ik vol. Ik wist tenslotte dat het voor een goed doel was. Na drie dagen voelde ik mij goed, al was ik ook wel weer blij dat ik klaar was en dat ik weer “normaal” mocht eten. Het gaf mij nieuwe inzichten, waardoor ik meteen koos voor gezondere keuzes qua eten. De grote stap om gezonder te gaan eten, was echt een stuk kleiner geworden en ik had het gevoel dat mijn lichaam blij was met het cadeautje wat ik mijzelf gegeven had.

Ik vond het een bijzondere ervaring en ben blij dat ik deze gezonde start van het jaar heb mogen maken met Sapje.

Heb jij wel eens een detox kuur gedaan?

Een gezonde start van het jaar met Sapje

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like