afvalrace mindset Persoonlijk

Dit is er allemaal aan mij veranderd in 10 jaar tijd

22 januari 2022
Dit is er allemaal aan mij veranderd in 10 jaar tijd
Op 25 januari bestaat Janske.nl precies 10 jaar! Gewoon 10 jaar alweer! Wat is er veel gebeurd en veel veranderd in deze afgelopen tien jaar. Niet alleen op mijn blog, maar ook lichamelijk met mijzelf. Ik werd mama van twee dochters en kreeg last van een te hoge bloeddruk. Ik kwam veel aan, viel veel af én kwam weer aan. Hoewel ik fysiek misschien wat achteruit ging, heb ik mentaal grote stappen gemaakt. Zo ging ik van een (bijna?) burn-out naar het leven als enthousiaste zelfstandig ondernemer. Dit is er allemaal aan mij veranderd in 10 jaar tijd.

Hoe het allemaal begon

Toen ik tien jaar geleden mijn blog ben gestart, schreef ik over mijn favoriete muziek, festivals, concerten en films. Alles waar ik toen enorm blij van werd. Al snel werd mijn blog steeds persoonlijker en schreef ik over onze huizenjacht, de grote verhuizing en verbouwing. Ik deelde mijn eerste originele zwangerschapsaankondiging supertrots op mijn blog. Oh ja, en ik schreef altijd in het Engels. Waarom? Omdat ik dat makkelijker vond, dan de Nederlandse taal.

me @ Pinkpop Festival May 2012

Zwangerschapsdrama

Mijn eerste zwangerschap zorgde voor veel veranderingen in mijn lichaam. Het was een zwangerschap die voor mij vreselijk was. Ik kon alle zwangerschapskwaaltjes aanvinken en heb maar 1 weekje “echt” van mijn zwangerschap kunnen genieten. Zo kreeg ik extreme zwangerschapsjeuk, waardoor mijn hele lichaam onder de uitslag zat en ik 24 uur per dag jeuk had. Geloof mij, dat wens je niemand toe, zeker niet maanden aan een stuk, terwijl er een baby in je buik mag groeien. De hoeveelheid hormonenzalf die ik destijds kreeg voorgeschreven (wat eigenlijk niet voor zwangere vrouwen mag), dat wil je niet weten. Brrrrr.

Bevalling

Mijn eerste bevalling was ook echt een hele bevalling. Met te hoge bloeddruk, helse weeënstorm, een ruggenprik die maar 1,5 uur zijn werk deed. Uiteindelijk kwam er zelfs een zuignap aan te pas, na anderhalf uur persen. Wat was dit heftig voor mijn lichaam. Een baby krijgen heeft veel van mijn lijf gevraagd, maar gelukkig was mijn baby gezond én de allerleukste baby ooit. Dat maakte alles weer helemaal goed en had ik het allemaal graag voor over.

Tweede zwangerschap

Ook tijdens mijn tweede zwangerschap heeft mijn lijf veel te verduren gehad. Na 26 weken kwam ik thuis te zitten met harde buiken en ook de zwangerschapsjeuk was weer van de partij. Daarnaast kreeg ik ook weer een te hoge bloeddruk én zelfs na de bevallig (hoe is het mogelijk?!) kreeg ik, als toetje, een zwangerschapsvergiftiging. Ook kreeg ik dit keer weer een geweldig gezonde baby en was alle ellende absoluut niet voor niets geweest. Maar een ding was duidelijk, dit trekt mijn lichaam niet nog een keer. Dan blijft er echt niets meer van mij over.

Afvallen en weer aankomen

Na mijn tweede zwangerschap was het tijd om te werken aan mijn lichaam, om een gezondere levensstijl te krijgen. Ik wilde graag afvallen en mijn levensstijl veranderen. Samen met een aantal trouwe volgers ging ik de strijd aan tegen de kilo’s en viel ik zo’n 23 kg af. Ik merkte dat mijn lijf hier heel erg blij van werd. Ik voelde mij weer gezond en had veel meer energie. Natuurlijk was ik ook trots en zat ik letterlijk en figuurlijk, lekkerder in mijn vel. Een paar jaar later ging het helaas toch weer mis en kreeg ik een extreem hoge bloeddruk. Ik moest per direct stoppen met de pil en starten met medicatie voor mijn bloeddruk. Helaas begon vanaf dat moment mijn gewicht weer langzaam te stijgen.

Corona kilo’s

Inmiddels zitten we al bijna twee jaar in deze coronacrisis en ben ik helaas ook veel te veel coronakilo’s rijker. Dat is zeker niet iets waar ik trots op ben, maar vooral iets waar aan gewerkt moet worden. Ik merk nu ook echt aan mijn lichaam dat het tijd is voor verandering. Ik ben ook tien jaar ouder en totaal niet fit. Mentaal ben ik sterker dan ooit en kan ik de hele wereld aan. Maar fysiek is er genoeg ruimte voor verbetering.

Zwakke rug

Zo is mijn rug bijvoorbeeld altijd al een zwakke plek geweest. Als kind kreeg ik al Caesartherapie voor mijn slechte houding en een paar jaar geleden ging ik er zelfs voor naar de fysio. Nou heb ik gelukkig nog geen nekhernia of ben ik toe aan een hernia operatie, maar mijn rug blijft altijd een zwakke plek. Daar helpen die extra kilo’s natuurlijk niet bij. Tijd om die coronakilo’s voor eens en voor altijd af te krijgen, zodat ik gezond kan leven én mij snel weer tien jaar jonger kan voelen!

Is er bij jou ook veel veranderd in de afgelopen tien jaar?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Angie 26 januari 2022 at 07:46

  Wat een mooie samenvatting van de afgelopen 10 jaar! Ik volg je nog niet zo lang, maar ben alvast naar de volgende 10 blogjaren! 🙂

  • Janske 26 januari 2022 at 08:57

   Dankjewel 🙂 Wat lief!

 • Daenelia 27 januari 2022 at 17:07

  Natuurlijk! Er zijn altijd zowel goede als slechte veranderingen. Maar dat is ook maar net hoe je het zelf ervaart. En ergens ben je nog steeds dezelfde, hoor 🙂 Gewoon een gezellig mens met heel wat te vertellen.
  Er zijn denk ik wel meer mensen die nu moeite hebben met de extra kilos ivm het thuiszitten. Maar het mooie is dat je altijd kan beginnen met meer bewegen en weer ff gezonder te eten. (Tenzij iedereen straks zich naar de restaurants begeeft … ) En je rugspeiren zijn heel goed te trainen. Ik dacht ook altijd dat het een ‘familiekwaal’ was en dat ik uiteindelijk ook last van mijn rug zou krijgen. Maar mijn spiermassa is nu groter dan ooit, en dat merk ik met mijn rug echt wel. Jij bent zo’n doorzetter, je gaat dit ook wel weer klaren. Op naar een fittere zomer?

  • Janske 20 februari 2022 at 13:19

   bedankt voor je leuke en lieve reactie 🙂 xxx