mindset Thuisblijven

7 x zo kom jij jouw quarantaine zo relaxt mogelijk door

21 januari 2022
7 x zo kom jij jouw quarantaine zo relaxt mogelijk door
Jep, na bijna twee jaar lijkt het coronavirus ook ons huishouden te hebben bereikt. We zitten in quarantaine, thuis met het hele gezin. Niet de meest leuke situatie om in te zitten, maar wel eentje die je voor jezelf zo comfortabel mogelijk kunt maken. Wij gaan er proberen om er samen het beste van te maken. Op die manier komen wij deze quarantaine zo goed mogelijk door. Misschien zit je nu ook in quarantaine en kunnen deze 7 tips jou ook helpen om jouw quarantaine zo relaxt mogelijk door te komen.

Wees lief voor jezelf

Wees lief voor jezelf en zorg goed voor jezelf. Neem een lekker warm bad of houd een heuse spa-middag, bestel lekker eten bij jouw favoriete lokale restaurant en take it vooral heel erg easy. Jij kiest er zelf voor hoe je deze quarantaine tijd door gaat komen. Ga je in een hoekje zielig zitten huilen of maak je er iets moois van? De keuze is aan jou. Wees lief voor jezelf.

Relax outfit

Trek je meest relaxte outfit aan, zodat je lekker comfortabel bent. Zo leef ik de komende dagen in mijn favoriete sportleggings van OTTO. Super comfortabel en toch een beetje sportief. Ideaal! Met een warme comfi sweater of vest er op en klaar is mijn relax outfit. Helemaal prima, zeker nu ik toch de deur niet uit kan of mag.

Online boodschappen

Zorg dat je voldoende boodschappen in huis hebt, je kunt tenslotte niet eventjes naar de winkel voor dat ene missende ingrediënt. Vraag of iemand voor je boodschappen wilt doen of bestel online. Nog nooit was online shoppen zó wenselijk als het moment dat je in quarantaine thuis moet blijven.

Maak jezelf nuttig

Natuurlijk kun je tijdens je quarantaine 10 dagen gaan bingewatchen op Netflix. Maar je kunt er ook voor kiezen om deze “extra” tijd (even er van uitgaande dat je jezelf niet 10 dagen mega ziek voelt) nuttig te besteden. Houd een grote schoonmaak, maak eindelijk dat fotoboek wat je al jaren wilde maken of lees dat boek wat nog steeds op je nachtkastje ligt te verstoffen.

Zoek je kledingkasten uit

Zoek je kledingkasten uit, of die van je kids. Kijk wat nog goed genoeg is voor een tweede ronde en breng het naar een winkel waar ze deze graag voor je verkopen. Breng de zomerkleding van je kids (merkkleding) naar mijn winkel Kidskartel (op afspraak). Jij ruimt je kast op én je verdiend er ook nog wat geld voor terug. Kun je over een tijdje weer lekker (tweedehands of nieuw) komen shoppen van dat geld.

Blijf in beweging

Zorg dat je niet alleen maar stil blijft zitten, maar blijf in beweging. Pak die oude Nintendo Wii uit de kast en daag je kids uit voor een actieve game. Verzin samen een leuke activiteit waarbij je moet bewegen of doe een geniet van Yoga met je kids. Leuk én gezond.

Blijf in contact met anderen

Ga videobellen met opa en oma, organiseer een online bingo met je vrienden of plan een datenight met vriendinnen in via Zoom. Even samen kletsen over andere dingen, waar je thuis al over uitgepraat bent zal je goed doen.

Er zijn genoeg manieren hoe jij (en wij) deze quarantaine zo goed mogelijk doorkomen. Hopelijk kun jij ook wat met deze 7 tips!

Hang in there en maak er (ondanks alles) iets moois van. Wees lief voor jezelf!

Heb jij al in quarantaine gezeten? Deel jouw tips!

Ook leuk om te lezen:

4 x Zo kom je de lockdown relaxt door
7 x zo kom jij jouw quarantaine zo relaxt mogelijk door
Spread the love

You Might Also Like