Home

Warme wintermomenten creëren in eigen tuin

20 januari 2022
Warme wintermomenten creëren in eigen tuin
Het is winter, de dagen zijn kort en het is lekker koud buiten. Heerlijk vind ik het, om juist nu buiten een frisse neus te halen. Dan voel je pas écht hoe gezond en goed die frisse lucht is voor je lijf. Even lekker buiten zijn. Zo gaan de kinderen hier iedere zaterdag een paar uur fijn buiten spelen bij de scouting. Spelletjes spelen in het bos, en lekker opwarmen bij het warme kampvuur met een grote beker chocomelk. Dat is toch het ultieme wintergevoel. Waarom creëren we dat gevoel niet ook in onze eigen tuin?

Winterkamp

Als kind zat ik zelf ook mijn hele jeugd bij de scouting. Ieder jaar ging ik tussen kerst en oud en nieuw een week op winterkamp. Overdag gingen we bomen hakken op de heide, waarna we ons weer opwarmden bij het warme kampvuur. Ik herinner mij nog zo mijn warme wangen en de heerlijke geur van het vuur. Mooie, warme herinneringen heb ik aan alle winterkampen. Al zal ik de koude nachten met 20 graden onder nul, slapend in een tent ook nooit meer vergeten. In mijn zomerslaapzakje op mijn luchtbedje, wat voelde als een reusachtige ijsklont. Brrrrr….

Erlend Oye (Kings Of Convenience/ The Whitest Boy Alive) @ a spontanious campfire @ The ITGWO Festival Sept 2001 (by me)

Kampvuur maken

Nee, ik werd blijer van het kampvuur, dan van die bevroren tenen. s’ Morgens je spijkerbroek weer aantrekken, die gewoon hard en bevroren was van de kou. Brrr… ik was blij zodra ik weer bij het kampvuur zat. Kijken naar de vlammen, samen liedjes zingen en warme rode wangen krijgen. In de zomer van 2005 én 2006, was het zelfs mijn baan, kampvuur maken. Ik was twee zomers “tripping specialist” op een Summercamp. Hier nam ik groepen kids mee op een hike de bossen in, waarna ik een kampvuur voor ze maakte. Ik roosterde hamburgers en hotdogs boven het vuur én natuurlijk was ik een pro ik het maken van de beste s’mores. Kampvuur maken kon ik als de beste. Zelfs in de stromende regen kreeg ik mijn kampvuur brandend, zodat “mijn” kids warm eten kregen. Ik was de heldin van de avond. Mooie warme herinneringen heb ik mogen maken rond vele warme kampvuurtjes.

s'mores
s’mores

Vuurschaal in eigen tuin

Hoe gaaf is het om ook thuis dit knusse wintergevoel te kunnen creëren in onze eigen tuin. Samen met de kids na een heerlijke middag buiten, genieten van een vuurtje in eigen tuin. Gelukkig hoef ik daarvoor niet meteen een kampvuur te maken, maar kan het al heel eenvoudig in een mooie vuurschaal. In een vuurschaal kan ik een kleiner vuurtje maken, met toch hetzelfde warme wintergevoel. We kunnen s’mores maken, met warme chocomelk erbij. Hoe gezellig is dat? En in de zomer, tijdens de lange zomeravonden kan hij ook aan. Ik zie dat wel zitten, warme wintermomenten creëren in eigen tuin.

Hou jij ook zo van rond het (kamp)vuur zitten?

Ook leuk om te lezen:

Warme wintermomenten creëren in eigen tuin - Lekker buiten na een middag in de kou, samen opwarmen aan het kampvuur in je eigen tuin. Warme chocomelk erbij en creër je warme wintermoment in eigen tuin.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like