Persoonlijk

5 x Zo bescherm jij jezelf tegen de vrieskou

13 januari 2022
Het is weer winter in ons kikkerland en brrrr wat is het koud. Toch is het heel gezond, zowel lichamelijk als geestelijk, om lekker naar buiten te blijven gaan. Even een frisse neus halen, je hoofd legen en lekker naar buiten gaan. Maar hoe bescherm je jezelf tegen de vrieskou? Dat doe je met deze tips!

Een warm hoofd is een must

Het belangrijkste lichaamsdeel wat je buiten warm wilt houden, is je hoofd. Natuurlijk niet te vergeten, die gevoelige oorlelletjes. Die willen we als eerste warm houden. Waarom? Omdat het meeste warmte uit je lichaam verdwijnt via je hoofd, zorg dus voor een lekker warme muts.

Goede schoenen voor warme voeten

Wanneer je buiten loopt met te koude schoenen of natte sokken, krijg je het natuurlijk nog kouder. Niets is er zo vervelend als koude voeten. Warme snowboots of andere leren en/of waterdichte schoenen zijn daarom perfect om je voetjes warm te houden. Ga je ergens naartoe? Neem dan reserveschoenen en sokken mee, zodat je ze nadat je buiten bent geweest kunt verwisselen.

Bescherm je gezicht tegen de kou

Schrale lippen en rode wangen, we hebben ze allemaal wel eens tijdens de vrieskou. Daarom is het ontzettend belangrijk om je huid ook tijdens de winter extra goed te verzorgen. Investeer in goede hydraterende crèmes van bijvoorbeeld Vichy, die jouw huid bescherming geven voor de vrieskou. Ook een goede lippenbalsem en handcrème zijn een must om je huid goed te kunnen verzorgen tegen de vrieskou. Het is zo pijnlijk wanneer je lippen kapot gaan tijdens de winter. Auw!

Blijven bewegen

Als je lang buiten blijft tijdens de vrieskou, is het belangrijk dat je in beweging blijft. Hierdoor krijgt je lichaam het vanzelf warmer, waardoor het fijner voelt om buiten te zijn. Let wel op dat je niet teveel gaat zweten, want nat zweet koelt snel weer af, wat dan weer sneller koud wordt.

Laagjes kleding dragen

Draag buiten lekker veel laagjes kleding. De beste drie laagjes zijn katoen, fleece of wol en daarover een wind- en waterdichte laag. Klinkt best logisch, toch? Katoen voor het zweten, katoen houd namelijk vocht vast. Fleece of wol voor de warmte en ademend materiaal zoals Gore-Tex tegen de wind en regen of sneeuw. Zo ben je perfect beschermd tegen de vrieskou.

Ga jij lekker naar buiten tijdens de koude dagen? Hoe bescherm jij jezelf tegen de vrieskou?

5 x Zo bescherm jij jezelf tegen de vrieskou

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like