Kidskartel

Mijn eerste 2 maanden als ondernemer – persoonlijke update

27 december 2021
Mijn eerste 2 maanden als ondernemer - persoonlijke update
Op 1 november begon mijn allergrootste avontuur ooit, ik kocht de coolste kinderwinkel van Eindhoven en startte ik als ondernemer. Inmiddels zijn we bijna 2 maanden verder en is er veel gebeurd. Hoe bevalt het ondernemerschap en hoeveel stress is er, nu we in een lockdown zitten, zonder online webshop. Hoe gaat het nou met de winkel en hoe gaat het met mij? Tijd voor een persoonlijke update!

Ondernemer worden in onzekere tijden

Toen ik deze zomer de vraag kreeg of ik de winkel wilde overkopen, heb ik eerst flink getwijfeld en nagedacht. Aan de ene kant was dit het allerlaatste puzzelstukje wat ik nodig had. Het was mijn droom om een eigen kinderwinkel te beginnen en Kidskartel kwam altijd als eerste op in mijn gedachten, wanneer ik visualiseerde over mijn eigen droomwinkel. Toch was de keus niet zomaar even gemaakt. Door de coronacrisis heeft ook Kidskartel het de afgelopen jaren ontzettend zwaar gehad. Daarnaast zitten we er natuurlijk nog steeds middenin, wat veel onzekerheid met zich mee brengt.

Kidskartel

Vol vertrouwen ondernemen

Ondanks alle onzekerheden besloot ik er toch voor 300% voor te gaan. Wat als het niet zou lukken? Tja…wat als ik het niet eens zou proberen? Voor mij was het snel duidelijk, vol vertrouwen wil ik dit avontuur aangaan. Een avontuur met alle uitdagingen die daarbij horen, vol positieve energie. Ik denk dat ik door deze instelling, bijna geen last heb gehad van stress. Natuurlijk ook door alle hulp van mijn lieve vriend(innen) en familie. Het was tot nu toe vooral heel hard werken en genieten, het mijzelf laten beseffen dat mijn droom nu echt werkelijkheid is geworden.

Lockdown uitdagingen

Net nu we de winkel een weekje dicht hadden i.v.m. onze eigen vakantie, kwam daar dan toch die lockdown ineens sneller dan verwacht. Ik riep al weken dat het mij niets zou verbazen, maar als het dan ineens zo ver is, doet het toch wel wat met je. Even slikken en door. Ik denk dat je als ondernemer graag kijkt naar de mogelijkheden, wat kunnen we wél doen? Inmiddels zijn we achter de schermen druk bezig om een online webshop te bouwen voor Kidskartel, aangezien we die nog niet hebben. Tot die tijd ben ik druk bezig met zoveel mogelijk leuke kleding(setjes) online te delen, zodat onze lieve klanten deze kunnen reserveren en kopen. De eerste “online” bestelling is inmiddels al verkocht. Het is een klein stapje, maar voor ons voelt het als een hele grote. We gaan er voor en hopen dat onze nieuwe en trouwe klanten ons ook nu weer weten te vinden en blijven shoppen.

Kidskartel

De grote verhuizing

Sommige van jullie weten het misschien al, Kidskartel gaat volgende zomer verhuizen (naar Celsiusplein 49 in Eindhoven). Dat betekent, dat we naar een geheel nieuw pand gaan verhuizen. Een winkel met de helft minder oppervlakte, een flinke uitdaging dus. Nu is dit voor ons ook meteen een mooi moment om alvast na te denken hoe we onze verhuizing het beste willen aanpakken. Van welke kledingmaten we wel of niet mee willen nemen, tot de kleuren op de muren of de soort vloer. Zoveel keuzes om te maken, maar zo gaaf om te mogen doen!

Een goed geïsoleerd en verwarmd winkelpand

Ik kan niet wachten tot we eindelijk in een nieuwbouwpand zitten, met vloerverwarming en triple glas of dubbel glas prijs in onze zeven meter brede etalage. Daar kunnen we pas een mooie window-shopping experience van maken! Dan hoef ik nooit meer de winkel binnen te komen in de ochtend, terwijl het thermostaat 13 graden aangeeft, brrrrr! Ons oude winkelpand is sfeervol, groot en uniek, maar heeft ook zeker zo zijn gebreken. Een nieuw winkelpand waarin alles goed geïsoleerd en verwarmd is, dat is toch wel iets om naar uit te kijken!

Kidskartel

Nieuwe naam voor Kidskartel

Alsof we het nog niet druk genoeg hebben, zijn we ook al maanden aan het brainstormen over een nieuwe naam voor Kidskartel. We hebben al een paar favorieten, maar zijn er nog niet helemaal uit. Misschien moet ik toch maar eens een poll uitzetten met onze verschillende opties.

Hoe gaat het nou met de winkel?

Hoe gaat het nou met de winkel? Tja, een lockdown in de tweede maand dat je start als ondernemer is niet leuk. Geen eigen online webshop hebben tijdens een lockdown is al helemaal niet leuk. Het maakt het natuurlijk niet makkelijk en zorgt zeker voor extra uitdagingen. Toch blijf ik ondanks alles er in vertrouwen dat het goed gaat komen. Na regen komt zonneschijn en ook deze storm gaat voorbij. We blijven positief en hopen dat we er ondanks alles, toch een goede maand van kunnen maken. Waarin we als winkel en (online) bereik, kunnen groeien én genoeg moois kunnen verkopen.

Wij blijven positief, jij toch ook?

Volg jij Kidskartel al op Facebook & Instagram? Zo kun jij ons ook eenvoudig supporten!

Mijn eerste 2 maanden als ondernemer - persoonlijke update - We zitten midden in een lockdown, met een winkel vol mooie spulletjes, maar (nog) geen online webshop...hoe gaat het nou eigenlijk met mij en met de winkel? Tijd voor een persoonlijke update!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Daenelia 28 december 2021 at 14:18

  Dat is inderdaad rot, om zo met die lockdown te zitten, net als je in volle vaart wil gaan starten. Maar het komt goed! Je bent zo enthousiast en je doet waar je blij van wordt. Daar worden andere dan ook weer blij van.

  • Janske 30 december 2021 at 19:12

   that’s the spirit inderdaad 🙂 We gaan ervoor 🙂

 • G.T. 30 december 2021 at 00:57

  Spannend, zeker in deze coronatijd. Ik vind het stoer dat je het doet!

  • Janske 30 december 2021 at 19:13

   some ben ik best wel stoer 😉 Thanks!