Home Home Sweet Home

Ga je op kamers? Dit moet je aanschaffen.

21 december 2021
Ga je op kamers? Dit moet je aanschaffen
Vriendlief riep al toen Lola 14 dagen oud was; ‘voor je het weet, gaat ze op kamers!’. Laatst liepen we langs een studentenhuis en vroeg ik haar of ze daar later ook in wilde gaan wonen. ‘Ik ga dan met Lars (*haar vriendje) wonen in een huis, als ik veertien euro in mijn spaarpot heb’. Haha, zo lief! Gaan jouw kids wel binnenkort studeren en zijn ze van plan om op kamers te gaan? Dit is natuurlijk een erg spannende tijd! Je zult erachter komen dat je kind veel nieuwe spullen nodig heeft wanneer hij of zij op zichzelf gaat wonen. Maar wat heb je nou echt nodig om zelfstandig door het leven te gaan? In dit artikel geef ik je wat tips om ervoor te zorgen dat jij zonder problemen je studententijd tegemoet kan gaan!

Keukenspullen

Nu je op kamers gaat wonen is ook de tijd aangebroken om zelf te gaan koken! Grote kans dat je de spullen die je hierbij gebruikt allemaal nog moet aanschaffen. Kijk dan of je ergens een goedkope pannenset kunt vinden, bij de lokale kringloop heb je vaak genoeg keus, voor weinig geld. Je hebt bijvoorbeeld sowieso een koekenpan, braadpan en soeppan nodig. Vergeet ook niet om, als je een oven hebt, een goede ovenschaal te kopen. Verder zal je ander keukengerei zoals servies en bestek ook moeten kopen tenzij je dit misschien van iemand kunt overnemen. Extra tip: investeer in een aantal plastic (Tupperware)bakjes. Kook dan aan het begin van de week een grote hoeveelheid en bewaar dit vervolgens in deze bakjes; dan hoef je niet iedere dag te koken als je druk bent met je studie.

Bed en beddengoed

Neem je niet het bed uit je ouderlijk huis mee en ben je van plan een nieuwe aan te schaffen? Zoek dan een exemplaar dat je optimaal kunt benutten qua ruimte. Je hebt bijvoorbeeld hele goede bedden met opbergruimte eronder in de vorm van lades. Ook kun je kiezen voor een hoogslaper zodat je veel ruimte overhoudt om nog spullen op te bergen. In het geval van een hoogslaper ervoor kunnen kiezen om je bureau eronder te zetten om ruimte te besparen. Toen ik op kamers ging kocht ik ook een tweepersoonshoogslaper om ruimte te besparen, ideaal! Vergeet ook niet om ervoor te zorgen dat je je beddengoed compleet hebt. Natuurlijk schaf je een dekbed en kussens aan, maar vergeet ook niet een matrasbeschermer te kopen. Het beste koop je overal twee paar van, zodat je niet zonder zit wanneer je beddengoed in de was moet.

Kledingkast of kledingrek

Door de beperkte ruimte van studentenkamers kan het uitzoeken van een kledingkast een flinke uitdaging zijn. Je wil natuurlijk al je kleding netjes kunnen opbergen, maar ook niet onnodig veel ruimte inleveren. Kijk daarom of je een kledingkast kunt vinden die verschillende opbergmogelijkheden heeft, zoals lades, hangers en planken. Zo kun je al je kleding in één kast kwijt. Laat de grootte van je kamer het niet toe om een grote kast neer te zetten? Je hebt ook hele handige kledingrekken die je in een hoek neer kunt zetten. Daarnaast is het handig om ook een droogrek aan te schaffen; deze kun je weer inklappen op het moment dat je kleding droog en opgevouwen is!

Vergeet natuurlijk niet om ook leuke accessoires aan te schaffen zodat je nieuwe kamer echt als je thuis gaat aanvoelen!

Heb jij vroeger op kamers gewoond?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

  • Daenelia 23 december 2021 at 14:44

    Een echte tip zou natuurlijk zijn: kijk vooral bij de kringloop voor spullen. Ik heb nooit op kamers gewoond, maar ik denk dat dat tegenwoordig ook niet meer zo ongewoon is. Het was in mijn tijd al duur en zeker een eigen plekje was onhaalbaar. Ik denk dat er heel veel studenten zijn die gewoon lekker thuis (moeten) blijven wonen. Die hoeven dus helemaal nog niet aan hun ‘uitzet’ te denken.
    Ik kende ook niemand die nieuwe spullen kocht. Sterker nog, zelfs volwassenen die op zichzelf gaan wonen, na het uitgaan van een relatie bijvoorbeeld, krijgen veel dingen tweedehands. Dan krijg je vaak ook betere (duurdere?) spullen die al aan hebben getoond langer mee te gaan. Altijd een pluspuntje!

    • Janske 23 december 2021 at 15:21

      en tweedehands shoppen is natuurlijk ook superleuk! 🙂