Home Home Sweet Home

5 tips om je woonkamer een make-over te geven

19 december 2021
5 tips om je woonkamer een make-over te geven
Herken je dat ook,dat je soms even toe bent aan iets nieuws? Dan bedoel ik niet dat je toe bent aan een nieuwe relatie, baan of huisdier, maar wel zin hebt in verandering. Door bijvoorbeeld je woonkamer een kleine of grote make-over te geven. Even tijd voor een nieuwe, frisse sfeer in huis. Ik kan zelf wel zo’n make-over gebruiken in mijn woonkamer, jij ook?

Belangrijkste kamer in huis

Je woonkamer is de belangrijkste kamer in je huis, de plek waar je de meeste tijd doorbrengt. Zeker tijdens een lockdown zoals deze, tijdens het thuisonderwijs en thuis werken, zitten we (langer dan ons lief is) met zijn allen in onze woonkamer. Dan is er niets zo fijn als je woonkamer dan ook voelt als thuiskomen, je favoriete kamer in je huis. Met deze tips kun je jouw woonkamer zowel een kleine als een grote make-over geven!

Vloerkleden

Vloerkleden geven je huis aan warme en knusse uitstraling én zijn heerlijk onder de voetjes. Een vloerkleed onder je eettafel of salontafel bij de tv, geven je woonkamer meteen een hele andere look.

Janske’s kidsfashion musthaves #15 – Maed For Mini SS21 "It Runs In The Family”
@maed for mini

Salontafel

Een mooie nieuwe salontafel voor bij de bank, om lekker ’s avonds te kunnen Netflixen. Dat verdienen we toch allemaal?! Heb je altijd een rechthoekige gehad, kies dan eens voor een ronde salontafel die industrieel is. Alleen een andere salontafel bij je tv-hoek, geeft al meteen een hele andere look.

Muurtje verven

Verf dat muurtje achter het tv-meubel eens een andere kleur, of geef de wand achter de eettafel een mooi kleurtje. Een andere kleur op je muren, heeft meteen een groots effect op de sfeer in je woonkamer. Ga je voor de laatste trendkleuren of kies je lekker je eigen favoriet? Alles kan en als je er over een tijdje op uitgekeken bent, dan geef je het gewoon opnieuw een make-over!

Tweedehands meubels kopen

Vintage pareltjes shoppen in tweedehandswinkels is tegenwoordig helemaal hip. Struin samen met je vriendinnen door de leukste kringloopwinkels en scoor die coole meubeltjes voor een mooie prijsje. Super duurzaam én je hebt een uniek meubel voor in je woonkamer.

Pimp je meubels

Heb je bij de kringloop dat toffe tweedehands pareltje gescoord, maar kan ie nog wel een metamorfose gebruiken? Pimp je meubel zelf en maak er een uniek exemplaar van. Het nieuwe zelf-gepimpte pronkstuk voor jouw woonkamer. Hoe cool is dat voor de make-over van jouw woonkamer?!

Kan jouw woonkamer wel een make-over gebruiken?

5 tips om je woonkamer een make-over te geven

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like