Shoptip

6 x Relaxt fietsen in de winter doe je zo

15 december 2021
relaxt Fietsen in de winter doe je zo
We vervoeren ons met regelmaat op de fiets. Naar het werk, naar de supermarkt of naar de sportclub: eigenlijk fietsen we naar overal naartoe. Ook fietsen als sport is populair. Herken je jezelf hierin? Het is slim om je fietstochten zo comfortabel mogelijk te maken. Zeker in de wintermaanden kun je bepaalde maatregelen treffen, om lekker én veilig te kunnen fietsen. Ga jij er deze winter op uit op je fiets? Met deze 6 tips kun jij relaxt je fiets op!

Goede jas om in te fietsen

Het belangrijkste kledingstuk om ’s winters op de fiets te dragen? Dat is je jas! Warme dames jassen zijn essentieel. Ga het liefst voor een wat sportiever model, zodat je je er goed in kunt bewegen. Zo’n jas is niet te lang, om goed te kunnen trappen en om te voorkomen dat de jas tussen de spaken komt. Verder is de ideale winterjas voor op de fiets lichtgewicht: dat zit wel zo comfortabel! Een korte puffer jacket is een perfecte keuze. Of denk aan een parka met een capuchon.

Accessoires voor meer warmte

Naast de jas zijn er nog verschillende accessoires voor extra warmte. Een muts is lekker op de fiets: je hoofd koelt immers snel af. Dat geldt ook voor je handen. Draag goede handschoenen! Nog meer warmte nodig? Dan kun je nog denken aan een sjaal, om je nek te beschermen tegen wind en regen.

Verlichting op de fiets

Het is ’s winters vaak donker. In de ochtend, maar ook in de avond: goede verlichting op je fiets is belangrijk. Zo ben je goed zichtbaar! Met name als je door afgelegen gebieden fietst, is dit belangrijk – maar eigenlijk is goede verlichting bij elke fietsroute super belangrijk. Zorg dat je ingebouwde lampen op je fiets hebt, of neem altijd lampjes mee in je jaszak of tas die je op je fiets kunt bevestigen.

Recreatiepark de Leistert

Reflectie voor meer zichtbaarheid

Niet alleen verlichting zorgt voor zichtbaarheid: ook reflectie helpt hierbij! Zorg dat je goede reflectoren op je fiets hebt zitten. Deze kun je gewoon los kopen, om bijvoorbeeld op je fietsframe te bevestigen. Daarnaast kun je kiezen voor reflectie op je kleding. Sommige jassen of schoenen hebben reflecterende eigenschappen in het design. Of ga voor een clip-on reflector, die je bijvoorbeeld op je arm of been kunt bevestigen.

Goede remmen

Het kan ’s winters vaker wat glad zijn op de weg. Daarom zijn goede remmen van belang. Het komt immers vaak voor dat je plotseling moet stoppen in een bepaalde verkeerssituatie. Geloof mij, dan wil je natuurlijk wel kunnen vertrouwen op je remmen!

Banden met grip

Zorg dat je goede banden hebt! Als je al een tijd lang op dezelfde fiets rijdt, kun je ze wellicht eens laten vervangen. Nieuwe banden hebben namelijk meer profiel. Er zijn zelfs speciale winterbanden te vinden. En denk er tot slot aan om je banden regelmatig goed op te pompen.

Ga jij in de wintermaanden vaak fietsen?

relaxt Fietsen in de winter doe je zo

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge