Papa test Review

Papa Test #12 – Kidsproof kindertablet – Kurio Tab Ultra 2

14 december 2021
Papa Test #12 - Kidsproof kindertablet - Kurio Tab Ultra 2
Zo vlak voor de Feestdagen is het weer tijd voor een hele toffe ‘Papa Test‘, met daarin een super cadeautip voor onder de kerstboom, de kidsproof kindertablet Kurio Tab Ultra 2! Zowel Lola en Coco, als papa, hebben deze nieuwe tablet de afgelopen dagen eens goed voor jullie uitgetest. Tijd voor een uitgebreide en eerlijke review met daarin alles wat je wilt weten over deze coole kidsproof kindertablet!

Kurio Tab Ultra 2 – Kidsproof kindertablet waarmee kinderen veilig online kunnen spelen

De Kurio Tab Ultra 2 is het vernieuwde model tablet van Kurio. Kurio is de veiligste en best geteste kindertablet omdat hij zo gemaakt is dat je kinderen op een verantwoorde manier zelf online kunnen spelen en ontdekken. Jij bepaald wat ze wel of niet mogen zien én hoe lang ze speeltijd krijgen. Een veilig en fijn idee in een wereld waarin we steeds vaker online zijn. De Kurio Tab Ultra 2 is een kidsproof kindertablet waarmee kinderen zelfstandig én veilig online kunnen spelen.

Voordelen van de Kurio Tab Ultra 2

 • Een veilige tablet die kidsproof is én je kids alleen tot een veilige online omgeving toegang geeft
 • compact van formaat, perfect voor kleine kinderhandjes
 • heeft een blauwlichtfilter, wat beter is voor de oogjes
 • knoeiproof en stootproof, door de beschermhoes
 • Ingebouwde gehoorbescherming
 • Duidelijke categorieën
 • Beveiliging goed: afscherming van websites, en na klikken op reclame in apps
 • schermtijdcontrole – deze kun je zelf instellen

Nadelen van de Kurio Tab Ultra 2

 • Geen USB-C maar ouderwets mini USB
 • Camera niet uit te zetten
 • Kijkhoek is matig
 • In meeste apps reclame, kunt weg klikken maar website bezoeken is geblokkeerd
 • Categorieën kun je helaas niet uitzetten
 • Tijd controle begint vanaf 30 minuten. Best lang voor de allerkleinsten?
 • Traag: Geheugenboost opstarten i.p.v. tablet herstarten

Handige tips voor de Kurio Tab Ultra 2:

 • bij ‘Ouderlijk: Zet blauwlichtfilter aan toezicht’
 • Tijdcontrole: Geautoriseerde uren aanzetten en aanpassen
 • Klanten Service: Software bijwerken
 • Gebruik Google voor kinderen: http://Koekeltjes.nl
 • Video bellen en chatten kan met de Twinme-app
 • Je hebt een Google account nodig van een van ouders, een Kurio account kun je maken n.a.v. je google account

Wat vinden wij van de Kurio Tab Ultra 2?

Zowel de meiden als papa zijn er blij verrast door de Kurio Tab Ultra 2. Lola (7) en Coco (5) konden zonder enige uitleg met zijn tweeën op ontdekkingsreis op de Kurio Tab Ultra 2. Omdat je weet dat ze in een veilige online omgeving zitten, hoef je er als ouder niet continu “bovenop” te zitten en kunnen de kids fijn zelf spelen en ontdekken. De meiden vinden het vooral supergaaf dat er zoveel toffe spelletjes op zitten en dat ze er zelfs Netflix op kunnen kijken. Omdat Lola al kan lezen, kan ze Coco soms even helpen, maar verder spelen beide dames er vanaf het eerste moment helemaal zelfstandig op.

Ook papa heeft hem natuurlijk uitgebreid uitgetest. Het is een kindertablet die doet waarvoor hij staat; een kidsproof kindertablet waarmee je kind veilig online kan spelen. Er zitten veel toffe spellen op en er is goed nagedacht over het licht, geluid en alles om hem zo veilig mogelijk te maken voor kinderen. Toch zijn er ook nog enkele verbeterpuntjes, zo komt er bijvoorbeeld regelmatig reclame voorbij. Kids kunnen deze niet aanklikken en openen (gelukkig), maar reclame voor kids in natuurlijk niet nodig. Ook kun je de camera niet uitzetten, wat dan weer opvallend is en eenvoudig op te lossen. Ook kan de oude mini USB ingang én de kwaliteit van het scherm wel een update gebruiken.

Al met al is de Kurio Tab Ultra 2 een oprechte favoriet als je op zoek bent naar een kidsproof en veilige kindertablet. Hij heeft wat mooie verbeterpuntjes voor een nieuwere versie, maar dat is ok. De prijs versus kwaliteit is erg goed, waardoor wij het een echte aanrader vinden en een mooie cadeau voor bijvoorbeeld een verjaardag!

Yoga met de Kurio tablet

Je shopt hem hier:

Kende jij de Kurio Tab Ultra 2 al?

Papa Test #12 - Kidsproof kindertablet - Kurio Tab Ultra 2

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Nia Hayes - ShunCy 10 april 2022 at 06:23

  Hello there! Papa was nice enough to lend me a loaner kinda device for my birthday. (That also meant he lent me his brand new Kindertablet! Yesssss!) Anyway, I’ve been loving this kindle as well for all it’s features and capabilities for reading on the go. Now that we are halfway through spring here in Chicago, I thought I would share with you guys, an article about how I use this thing for studying and even for work. Enjoy the read:)
  Okay… you obviously all got the hint:) I am not a teacher. As much of a writer as my mom is… she’s also a working professional, so I like to keep up on my schoolwork too! That’s why all the “schoolwork” videos below. I think if anything they are even better than your regular classroom! LOL. I find them super helpful!
  Kidsproof Kidsbook
  (I have a bunch of kids and teens on my own team at Workday and our product manager told me you should really check out their stuff. Really simple to use:) )
  Here’s what some schools use to track reading rates in different…